Ihlamur Nasıl İçilir?

Ihlamur, uzun yıllardan beri sağlık alanında kullanılan şifalı bitkilerden biridir. Bahar ayında açan çiçekleri yaz aylarında toplanarak kurutulur ve çayı yapılarak bir çok hastalığın tedavisinde ek olarak içilir. Faydaları bakımından oldukça yararlı olan ıhlamur, özellikle sakinleştirici oluşuyla stres problemi yaşayanlar tarafından tercih edilmektedir.

İçerisinde bulunan B ve C vitaminleri sayesinde de soğuk algınlığına iyi gelen ıhlamur, başka bitkilerle karıştırıldığında daha etkili olabilmektedir.

Ihlamurun Faydaları

Ihlamur Çayı Nasıl Yapılır ve Ihlamur Nasıl İçilir?

Ihlamur çayı ıhlamurun çiçeklerinden hazırlanmalıdır. Piyasa da satılan ıhlamurlar genellikle yaprakları ile satılır. Bu şekilde satılan ıhlamurlar alınmamalıdır. Çünkü ıhlamurda bulunan yapraklar çiçeğinin verdiği faydaları tutmakta ve gerekli olan etkiyi yaratmamaktadır. Yaprakları ile satılan ıhlamur alınsa dahi çiçekleri ayrı olarak hazırlanarak havanda dövülmeli ve bu şekilde kullanılmalıdır. Aynı zamanda dışarıda satılan ıhlamur çayları uzun süre bekletildiği için gerekli olan faydayı sağlamamaktadır. Bu yüzden yeni kurutulmuş ıhlamurlar tercih edilmelidir.

Ihlamur ile ilgili bilinen diğer yanlış bir bilgi ise ıhlamurun suyun içerisinde direkt olarak kaynatılmasıdır. Ihlamur suda direkt olarak kaynatılmamalı üzerine eklenen kaynar suyla demlenmelidir.

Ihlamur çayı yapmak için bardak başına bir çay kaşığı ıhlamuru demliğe koyun. Üzerine yapmak istediğiniz miktar kadar kaynamış su ekleyin ve üzeri kapalı bir biçimde yaklaşık on dakika demleyin. Üzerine arzuya göre bal ilave edebilirsiniz.
Yemeklerden sonra olmak üzere günde üç kere ıhlamur çayından içebilir sizde bu şifalı bitkinin faydalarından yararlanabilirsiniz.

Exit mobile version