Hindistan Cevizi Suyu Nasıl İçilir?

hindistan cevizi suyu

Anavatanı Fas olan Hindistan cevizi, yaprağını dökmeyen bir ağacın olgunlaşmış tohumudur. Son derece besleyici ve güçlendirici olmasının yanında, yüksek oranda yağ içerir.

Hindistan cevizi, kurutulmuş haliyle pasta ve keklerde kullanılmasının yanında, cilt sağlığı ve cilt bakımı için de kullanılmaktadır.

Hindistan cevizi yağı, hindistan cevizi sütü ve hindistan cevizi suyu da yine hindistan cevizinden elde edilen yararlı içeriklerdir. Hindistan cevizi kırılarak içerisinden çıkarılan hindistan cevizi suyu, kendine has tadı ve kokusu olan bir içecektir. Bu su, lif, protein, çeşitli antioksidanlar, vitamin ve mineralleri ihtiva eder. Hindistan cevizi suyu, kurutulmuş hindistan cevizi içine oranla çok daha hafif ve faydalı bir besindir. 100 gramı, 17,4 kaloridir.

Hindistan Cevizi Suyunun Faydaları Nelerdir?

Hafif içeriği sayesinde ferahlatıcı etkisi vardır.
Bağırsak enfeksiyonu, ishal ve kusma ile kaybedilen suyun geri alınmasını sağlar.
Kilo vermeye yardımcıdır. Hiç yağ içermez. içerisinde doğal şeker ve mineraller bulunur.
Metabolizma hızını artırır.
Antioksidandır.
Bağışıklığın güçlenmesine yardımcıdır.

Hindistan Cevizi Suyu Nasıl İçilir?

Piyasada hazır halde bulabileceğiniz hindistan cevizi suyunu, düşük kalorisi sayesinde kilo alma kaygısı yaşamadan tüketebilirsiniz. Günde 1 bardak hindistan cevizi suyu içebilirsiniz.
Ani sıvı kaybına iyi gelen hindistan cevizi suyunu özellikle ishal, kusma, bağırsak sorunları yaşanılan bir dönemde tüketebilirsiniz.
Ayrıca ferahlatıcı etkisi ve lezzetli tadı sebebiyle yaz aylarında da tüketilmektedir.

Exit mobile version