Hangover Olmamak İçin İçerken Yapılması Gereken 9 Şey

Alkol sonrası sabahında başlayan ve bazen birkaç gün süren baş ağrısı, mide bulantısı, dikkat dağınıklığı ve sersemlik gibi etkileri azaltmak ve hatta hiç yaşamamak mümkün. Hangover olmamak için bu basit önerileri mutlaka uygulayın.

Hangover Olmamak İçin İçerken Yapılması Gereken 9 Şey

Bazı zamanlar arkadaşların gazıyla, ortamın güzelliği ya da cömertçe dolup boşalan bardakların etkisiyle ipin ucunu kaçırdığımız günler olur.

Happy hour, düğün, tatil ya da herhangi bir partiye doğru yol almak üzereyseniz, ertesi sabahınızı mahvetmemek için uzmanından 9 ipucu ile karşınızdayız.

Birebir Gidin, Su Her Zaman İşe Yarar

Alkol_sonrasi_su_icmek
Her kadehten sonra bir bardak su içmeye çalışın. Tüm baş ağrılarının, yüksek derecede sarhoşluğun ve ertesi gün baş belası olan hangover baş ağrılarının başlıca sebebi dehidrasyondur.

Evden Çıkarken de Depoyu Su ile Doldurun

hangover_onleyici_su_icmek
Her içki arasında bir bardak su içmek, eğer ki su dolu bir mide ile geceye başlamıyorsanız yeteri kadar etki göstermeyecektir.

İçki Seçimlerine Dikkat

buzlu_icecekler
Kokteylinizi on the rocks yani kesik buzlardan oluşan şekilde isteyin. Kokteyli buzlu içmekten korkmayın, “içine de buzu basıyorlar doğru düzgün alkol yok” söyleminin haklılık payı olsa da hangoverdan kaçınmak için buz iyidir. Ayrıca bir viskiseverseniz ve viskinizi buzlu içmeyi tercih etmiyorsanız, 2-3 damla su ekleyebilirsiniz. Bunun hangover olmamak için pek bir etkisi olmasa da aromalara, lezzete ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Çerez mi, Meyve mi?

ickinin_yaninda_ne_yemeli
Alkol tüketirken bol yağlı atıştırmalıklardan uzak durun. Örneğin çokça bira içmeyi düşünüyorsanız ortaya söyleyeceğiniz karışık aperatif tabağı gibi tercihler içinde kızarmış sosis, patates, çıtır tavuk gibi yiyecekler bol yağlı olduğu için ertesi gün midenizi oldukça rahatsız edebilir.

Ancak sulu meyveler için tam bir hangover düşmanı diyebiliriz. Aynı zamanda kereviz ve salatalık gibi sebzeler için de bunu söyleyebiliriz. Eğer ki bir rakı masasındaysanız, mekanın meyve ikramını sakın pas geçmeyin, yok mekan öyle ikram gibi inceliklere sahip değilse, bizzat kapanışta meyve istediğinizi garsona söyleyin ve bundan çekinmeyin. Karpuz, üzüm, kavun gibi meyveler şeker içermesine rağmen içinde çok fazla su barındığından ötürü dehidrate olmamanızı sağlayacaktır.

Ayıltıcı Bir Kokteyl: Bloody Mary

Bloody-Mary-icmek
Akşamdan kalma bir güne uyandınız ise hafif bir kahvaltı ile geçiş yapıldıktan sonra bir Bloody Mary size oldukça yardımcı olabilir. Bloody Mary tarifi oldukça kolay olan bir kokteyldir. Tarifte yer alan domates suyu, sap kereviz, limon gibi malzemeler vücdunuzun ihtiyacı olan suyu karşılayacaktır.

Şu Shotlama İşini Napıcaz?

shot_icki_sarhos_hangover
Shot bardaklarla alkol tüketmek çoğu insan için vazgeçilemez ve hatta alkol tüketmenin yegane biçimidir. Çünkü tadını sevmediğimiz, sert bulduğumuz ya da yavaş yavaş yudumlarla içerken pek de hoşnut olmayacağımız alkol türlerini shotlamak bazen en kolay çözüm olabiliyor. Ayrıca art arda yapılan 4-5 shot ile daha çabuk sarhoş olmak isteyenler de var tabii ki. Ancak burada da her shottan sonra aynı bardakta bir bardak su shotlamak sizi kesinlikle ertesi sabah için rahat ettirecektir. Yaptığınız bir tekila shotından sonra, bir shot su içmek sarhoş olmanızı engelleyecek bir şey değildir. Yani 6-7 shot yine aynı şekilde gidip, arada su da shotlarsanız, yine ele avuca sığmaz bir sarhoş olacaksınız , onun için korkmayın, ertesi günü düşünün ve her shotın arasına bir shot suyu unutmayın.

Bi Çay Molası!

cay_ve_alkol
Özellikle son zamanlarda rakı içerken arada çay içen insanlarla karşılaşmaya başlamışsınızdır. Bu nasıl bu kadar popüler oldu bilinmez, ancak doğru bir uygulamanın bilinir olmaya başlaması da sevindirici. Sadece rakı özelinde değil, genel olarak alkol tüketirken bünyenize göre 3, 4 ya da 5. kadehe ulaştığınız zaman, bulunduğunuz mekanda çeşitli bitki çayları varsa denemenizde fayda var. En basitinden yeşil çay ya da zencefil, nane gibi aromalara sahip çayları deneyebilirsiniz. Soğuk çay ya da sıcak çay olması önemli değil, hidrasyon için fayda sağlayacaktır.

Maden Suyu

alkolun_etkisi_maden_suyu_soda
Kokteyllerinizde gazoz, tonik gibi içeceklerden çok maden suyunu tercih etmek de hangovera yakalanmamak için bir çözüm olabilir. Cin Tonik gibi klasik kokteylleri çok seviyorsanız, Cin Soda da içine eklenen bir limon dilimi ya da az miktarda limon suyu ile sizi oldukça tatmin edecektir.

H2O Candır

Dehidrasyon_su_kaybi
Çılgın atılmış bir geceden sonra eve geldiğinizde yatağa kendinizi fırlatmadan önce, üşenmeyin, gidip şu mutfağa 1-2 bardak su için. Hangoverdaki baş ağrısının sebebi, dehidrasyon sebebiyle beynin su kaybetmesidir, ortalama 7-8 saat uyuyacağınızı düşünürseniz içilen 1-2 bardak su, vücudun ihtiyacı olan suyu beyinden elde etmesine engel olacak ve sabah tertemiz bir kafa ile güne başlamanızı sağlayacaktır.

Bu içerik nerde.co editörleri tarafından hazırlanmıştır.

Exit mobile version