Güneş Lekelerini Yok Edebileceğiniz 10 Basit Yöntem

Güneş ışınlarının etkisi ile cilt yüzeyinde ortaya çıkan ve pek çok kadının korkusu olan güneş lekelerine karşı bazı basit tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Dileyen kişiler bu tedavi yöntemlerinden istediklerini tercih ederek ciltlerinde meydana gelen güneş lekelerini kısa sürede giderebilirler.

Maydanoz Maskesi ile Güneş Lekelerini Yok Etmek

Yarım demet maydanoz ve 1 dilim limon ile hazırlanan bu kürde öncelikle maydanozun bir blender yardımı ile iyice parçalanması ve neredeyse püre haline getirilmesi gerekiyor. Daha sonra ise üzerine 1 kalın dilim limonun suyu sıkılarak malzemeler iyice karıştırılmalı ve homojen bir hale getirilmelidir. Son aşamada hazırlanan karışım güneş lekelerinin olduğu bölgenin üzerine yedirilmelidir. Ciltte yaklaşık 45 dakika kalması gereken maske daha sonra ılık su ile durulanmalıdır. Bu maskeyi lekeleriniz geçene kadar 3 günde 1 tekrarlayabilirsiniz.
Güneş lekelerini gidermek için maydano kürü

Yoğurt Maskesinin Güneş Yanıklarına Faydası

Güneş lekeleri üzerinde kesin çözümlerden birisi olan yoğurt maskesinde 2 yemek kaşığı yoğurt,2 dilim limon karıştırıldıktan sonra problemli bölgelere sürülmeli ve yoğurdun cilt yüzeyinde katılaşması beklendikten sonra soğuk su ile cilt temizlenmelidir. Haftanın her günü uygulanabilecek bu maske ile güneş lekesi sorunu kolaylıkla giderilebilir.
güneş lekelerini gidermek için yoğurt kürü

Karbonat Maskesi ile Güneş Lekesinden Kurtulun

1 çorba kaşığı yoğurt ve yarım tatlı kaşığı karbonat ile hazırlanan bu maske lekelerin üzerine dökülerek 10 dakika bekletilmelidir. Sonrasında bol su ile yıkanan cilde varsa bir nemlendirici krem uygulanmalıdır. Karbonat maskesinin haftada 1 kez kullanımı yeterli olacaktır.
cilt lekeleri için karbonat maskesi

Yumurta Maskesi Yaparak Güneş Lekelerine Son

1 yumurta, yarım yemek kaşığı süzme yoğurt ve 3 damla kadar da limon suyu ile hazırlanan bu maskenin yapımında yumurtayı köpürene kadar karıştırmak ve sonrasında karışımı sorunlu bölgeye uygulamak yeterlidir.
cilt lekelerini engellemek için yumurta maskesi

Sirke ile Soğan Maskesi

1 orta boy soğanın rendelenerek suyunun çıkarılması ve içerisine yarım çay bardağı sirke atılması ile hazırlanan bu karışım bir pamuk yardımı ile güneş lekesi olan bölgeye sürülmeli ve 30 dakika bekletilmelidir.
cilt lekeleri engellemek için sirke maske

Kil ve Mısır Unu Kürü

1 çorba kaşığı kadar mısır unu, 1 çorba kaşığı ıslak kil ve el kremi ile karıştırıldıktan sonra lekeli bölgeler bu krem ile ovulmalıdır. Kremin içindeki mısır unu ve kil, cilt yüzeyinde leke görünümünü oluşturan ölü deriyi uzaklaştıracaktır.
Güneş maskelerini engellemek için kil ve mısır unu maskesi

Bal ve Polen Kürü

2 yemek kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı arı poleni bir kapta ısıtılırken bir yandan da çırpılmalıdır. Polenler balın içerisine iyice dağıldıktan sonra ise lekeli yere masaj yaparak sürülmelidir. İşlem bittikten sonra ise ılık su ile cilt temizlenmelidir.
cilt lekelerini engellemek için bal ve polen maskesi

Meyve Suyu

Kuş üzümü suyu, portakal suyu, maydanoz suyu ve limon suyu karıştırılarak sorunlu bölgeye sürüldüğünde güneş lekelerinin görünümünü azaltmaktadır.
cilt lekelerini engellemek için meyve suyu için

Aloe Vera

Pek çok derde deva olan taze aloe vera bitkisi cilt yüzeyindeki güneş lekelerinin de rengini açabilmektedir.
cilt lekelerini gidermek için aloe vera bitkisi

Elma Suyu

Eşit miktarda taze elma suyu ve limon suyu karıştırıldıktan sonra içerisine süt ve zeytinyağı atılmalı, soğumaya bırakılan kür lekeli alana masaj ile uygulanmalıdır.

Exit mobile version