Göz Çevresindeki Beyaz Noktalar Nasıl Geçer?

Göz çevresinde milia adı verilen genellikle 1-2 mm büyüklüğünde küçük beyaz noktacıklar cildin pürüzsüz görünümünü bozmakta, makyajı zorlaştırmakta ve sağlıksız bir görüntüye sebep olmaktadır. Göz çevresindeki beyaz noktalar sadece kadınlarda değil bebeklerde ve sıklıkla erkeklerde de görülür.

Yüzeysel keratin kistleri olan beyaz noktaların oluşmasının altında genetik faktörler de dahil olmak üzere birçok sebep yatmaktadır.

Göz çevresindeki beyaz noktalar neden oluşur?

Yenidoğan cilt sorunları içinde sıklıkla karşılaşılan milia oluşumunun birçok sebebi olabilir. Sıcak ve nemli hava şartları, ter kanallarının tıkanması, hastalık kaynaklı düzensiz banyo yaptırma sonucu bebeklerin yüzleri ve özellikle göz çevrelerinde beyaz noktalar oluşabilir. Milialar zararsız ve geçici kistlerdir.

Yetişkinlerde görülen beyaz noktaların ise daha çok kullanılan kozmetik ürünleri, kremler ve beslenme alışkanlıkları ile ilgisi vardır. Cilde uyumsuz yağlı kremler, yağlı yiyecekler, cilt temizliğinin aksatılması ve yüksek kolestrol milia oluşumuna neden olmaktadır.

Göz çevresinde oluşan beyaz noktalar nasıl geçer?

Exit mobile version