Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

göz altı morlukları nasıl geçer

Etkili bir iletişim, gözlerde başlar. Gözleriniz, hayata açılan birer penceredir. Bu nedenle, sizi, çok daha yaşlı gösteren mor göz altlarınız olsun istemezsiniz. Çevrenize çaresiz, canından bezmiş, dünyanın bütün yüklerinin altında ezilmiş gibi bir izlenim vermeyi istemediğiniz için çoğunlukla makyaj hilelerini kullanarak kapatmaya çalışırsınız. Ama akşamları, kat kat sürdüğünüz ürünleri temizledikten sonra, aynada yine o yorgun bakışlarla karşı karşıya kalmak korkunçtur? Üstelik kullandığınız onca kapatıcı, zamanla daha da yaşlı görünmenize neden olacaktır. Nasıl bir döngünün içine düştüğünüzün farkında mısınız? Neyse ki yalnız değilsiniz. Çevrenizdeki her altı kişiden biri, maalesef sizinle aynı durumda… Uzmanların “panda göz” diye tanımladığı bir pigmentasyon sorunuyla karşı karşıyasınız. Göz altı morlukları yani “Panda göz”, göz altınızdaki derinin renginin değişip olduğundan çok daha koyu görünmesidir.

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Doğru bir tedavi, ancak doğru bir teşhisle sağlanabilir. Bu yüzden öncellikle, sorununuzun kaynağını bulmak durumundasınız. Yaşlılığa bağlı olarak vücudunuzda ciddi miktarlarda doku kaybı oluşur. Gözaltı morlukları bazen buna bağlı olarak gelişebilir. Eğer yaşlı değilseniz, kendinizi çok fazla yoruyor olabilirsiniz. Ya da herhangi bir nedenle aşırı stres altında kalmış olabilirsiniz. Ki, bunun çağımızın en büyük sorunu olduğunu bilmelisiniz. Hızlı bir yaşam tarzı, stresle birlikte beslenme bozukluklarını da getirir. Çok fazla alkol, sigara ve kahve tüketimi olayı daha da körükler. Bütün bu nedenlerle, ya da işiniz gereği, uyku düzeniniz bozulmuş olabilir. Uzun zaman yakıcı güneş altında durmak, ya da vücudunuzun herhangi bir şekilde susuz kalması da olası nedenler arasındadır. Yani sorununuz, bunlardan biri, ya da hepsiyle ilgili olabilir. Eğer böyle olduğunu düşünüyorsanız çok daha şanslısınız. Çünkü bunu, kendi kendinize uygulayabileceğiniz yöntemlerle çözebilmeniz mümkün.

Son derece düzenli bir hayatı olan, rahat biriyseniz ve alkol, sigara gibi zararlı alışkanlıklarınız yoksa olayın boyutu biraz daha değişir. Burun tıkanıklığının, dokularda renk değişimine neden olduğu bilinmektedir. Eğer sorun buysa, burun ameliyatı geçirmeniz gerekebilir. Ya da en kötüsü, bilmediğiniz ciddi bir hastalık söz konusu olabilir. Yapılan laboratuvar tetkiklerinde herhangi bir sorun bulunamazsa, rahatsızlığınız genetik demektir. Göz altlarınız genetik olarak koyulaşmaya yatkın olabilir. Göz altlarınızdaki derinin çok ince, ya da gözaltı çukurlarınızın çok derin olması olasılık dâhilindedir. Ama üzülmeyin, tıp o kadar ilerledi ki, artık böyle durumlar, tıbbi tedavilerle düzeltilebiliyor.

Şimdi gelelim, gözaltı morlukları nasıl geçer konusuna. Bunu iki bölümde incelememiz gerekir.

Evde Uygulayabileceğiniz Yöntemler

Göz altı morluklarını hafifletmek için evde uygulayabileceğiniz basit yöntemler mevcut. Fakat hepsinden önce iyi uyumalı, bol su içmeli ve tuzu mutlaka azaltmalısınız.

Kivi, salatalık, patates kürü: Kivi, salatalık ve patatesin her biri ayrı ayrı gözaltı morlukları için iyileştirici özellikler taşırlar. Bunları dilimleyerek, göz altlarınıza uygulayabilirsiniz.

Siyah ya da yeşil çay: Kullandığınız sallama siyah ya da yeşil çay poşetlerini atmayıp gözlerinize tutun. Hem gözaltı morluklarınızı geçirecek, hem de, gözlerinize iyi gelecektir.

Domates ve limon suyu: Yarım domates suyuyla, çeyrek limon suyunu karıştırın. Gazlı bez, ya da pamukla göz altlarınıza uygulayın. Morluklarınıza iyi geleceğini göreceksiniz.

Elma suyu ve Türk kahvesi: Rendeleyip suyunu sıktığınız yarım elmayla bir tatlı kaşığı Türk kahvesini harmanlayın. 15 dakika kadar gözlerinize tutun. Rahatlattığını göreceksiniz.

Su buharı: Yüzünüzü geniş bir kaba koyduğunuz kaynar suya tutarak gözeneklerinizin açılmasını sağlayın. Hem cildinizi yenileyecek hem de gözaltı morluklarınızı hafifletecektir.

Göz altı bakım kremleri: C, K ya da E vitaminli gözaltı kremleri kullanarak morlukları en aza indirebilirsiniz.

Göz Altı Morlukları İçin Tıbbi ve Cerrahi Uygulamalar

IPL: IPL tedavisiyle gözaltlarındaki damarlardan kaynaklanan mor görünüm çözüme ulaştırılır.

Kimyasal peeling: Cildin kalitesi artıran bir uygulamadır. Hasar görmüş olan deri katmanı temizleyip, daha canlı bir görünüm alması sağlar.

Dolgu: Gözaltı koyulukları, göz çukurlarının çok derin olmasından kaynaklanıyorsa, hyaluronik asit içeren bir dolguyla hacim verilir.

Yağ transferi: Yağ dokusunun azalmasından kaynaklanmış bir durumsa, bölgesel yağlarınız kullanılarak bölgeye yağ transferi yapılır.

Blefaroplasti: En etkin tedavi yoludur. Göz kapağı ameliyatı anlamına gelir. Göz kapaklarından toplanılan deriyle, göz etrafı yeniden oluşturulur. Bütün morlukları giderdiği gibi, taptaze bir görünüme kavuşturmayı hedefler.

Özetle, gözaltı morlukları nasıl geçer diyenler için evde uygulanabilecek küçük kürler ve tıbbi yöntemlerden oluşan bilgiler vermiş olduk. Ama unutmamak gerekir ki, düzenli ve stresten uzak bir yaşam ve dengeli beslenmeyle sorunu kökünden halledebilmek mümkün. Ve aslında, en güvenilir olan da bu.

Exit mobile version