Geçici Dövme Nasıl Silinir?

Geçici dövme risk taşımayan bir uygulama. Hem bir süre sonra geçiyor hem de bulunduğu süre içinde bize kendimizi iyi hissettiriyor. Fakat geçici dövmeler bir süre sonra renklerinin solması, şekillerin bozulması sebebiyle kötü bir görüntüye yol açıyor. Böyle durumlarda müdahale edip, geçici dövmeyi silmek gerekiyor.

Geçici dövme nasıl silinir?

Geçici dövmeyi silmek için pek çok yöntemden bahsedilir. Bunların geneli, asetonla silme, çamaşır suyu ile ovma, sürekli kese yapma gibi, aslında deriye çok ciddi zararlar verebilecek uygulamalardır. Bahsedilen yöntemleri uygulamadan önce zararlı olup olmayacağını iyice düşünmek gerekir.

Deriye zarar vermeyecek yöntemler, kesin sonuç vermese dahi asıl tercih edilmesi gerekenlerdir. Geçici dövme genelde kına ile uygulanır. Kına deri üzerinde uygulandığı yerde kurumaya sebep olur. Kuru bölge daha hassas olduğundan geçici dövmeyi silmek için yapacağımız işlemlerde çok daha özenli ve dikkatli olmalıyız.

Sık sık sabun ve su ile yıkayabiliriz. (Basit bir yıkama işlemi dahi cilde çok sık uygulandığında zarar verebilir)

Bir parça pamuğa bir miktar zeytin yağ damlatıp, zeytinyağlı pamuk ile dövmeyi silmeyi deneyebiliriz. Eskimiş dövmenin uzun süre ciltten çıkmamasının en büyük sebebi kuruluk yapmasıdır. Boya, kına, dövme gibi lekeler kuru ciltte daha uzun süre kalır. Hızlı şekilde ciltten çıkarmanın en etkili yolu da deriyi sürekli nemli tutmak olacaktır. Geçici dövmeler genellikle yaz aylarında yapılır. Güneş ışınları da ciltte ekstradan kuruluğa neden olur.

Zeytinyağlı pamuk dışında, bir vücut veya el kremi ve pamuk yardımıyla ovarak silmeyi deneyebiliriz.

Kalıcı dövme sildirmenin yöntemlerini anlatan yazımızı okumak için tıklayın

Exit mobile version