Evde Manikür Nasıl Yapılır?

Kadınlar için estetik görünümün vazgeçilmezi olan tırnak bakımını kuaföre gitmenize gerek kalmadan evinizde rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Manikürün temel amacı, bakımlı ve sağlıklı tırnaklara sahip olmaktır. Kurumuş deriler,kırılmış tırnaklar,yenmiş tırnak etleri.. Size anlatacağımız tüyolarla hepsine veda edebilirsiniz.

Evde Manikür Yapmanın Püf Noktaları

Maniküre başlamadan önce tırnağınızdaki ojeyi asetonlu pamuk yardımıyla çıkartmalısınız. İlk olarak orta büyüklükteki bir kaba sıcak su doldurun, hoş bir koku vermesi ve tırnaklarınızı güçlendirmesi için bu suya birkaç damla lavanta, badem yağı damlatın. Bu yağlar elinizde yoksa zeytinyağı ve limonda damlatabilirsiniz. Eğer takma tırnak kullanıyorsanız bu işlemi tırnaklarınızı çıkartmak için de kullanabilirsiniz. Elinizi kabın içinde tırnaklarınızın tamamı girecek şekilde 10 ila 15 dakika bekletin.

Tırnak etleriniz yumuşadıysa maniküre hazır hale gelmiş demektir, bir kulak çubuğu yardımıyla varsa manikür çubuğuyla geriye itin. Etlerinizi kesmek yerine geriye itin.Kesmeniz hem canınızı acıtır hem de kuaföre gittiğinizde ya da başka birinin makasını kullandığınızda mikrop kapmanıza yol açar bu da tırnak enfeksiyonlarına neden olur.

Törpüleme aşamasındaysa metal ve kağıt iki adet törpü kullanmanızı tavsiye ediyoruz.Metal törpüyü kenarları temizlemek, düz ya da yuvarlak şekil vermek için kullanılırsanız daha iyi sonuç alırsınız.Kağıt törpüler ise tırnak yüzeyindeki şekil bozukluklarını giderdiği, eski tırnağın atılmasını sağladığı için oldukça faydalıdır.Doğru törpü kullanımı ise şöyledir; ilk önce tek bir yandan başlayıp,tek bir düzgün hareketle törpüyü tırnağın ortasına doğru çekin, aynı hareketi diğer taraf için de tekrarlayın. Kağıt törpüleri ise tırnağınızın yüzeyinde ileri geri hareket ettirin böylece parlak ve cilalı bir görünüm elde edersiniz. Ancak bu tarz törpüleri çok sık kullanmayın tırnak yapısını inceltebilirler.

evde manikür nasıl yapılır?

Törpü işi bittikten sonra ellerinizi temizleyin ve kreminizi sürün.Tırnak etlerinizi yiyen biriyseniz kremden sonra tırnak etleri için özel olarak satılan bakım yağlarından sürebilirsiniz. Bu aynı zamanda manikürünüzün ömrünü uzatır.

Manikür Sonrası Tırnak Süsleme Nasıl Yapılır?

Sıra geldi en sevdiğimiz tırnak süsleme kısmına yani ojeye. Manikürünüzü istediğiniz renk ojeyle bitirebilirsiniz. Eğer tırnaklarınız üstten parça parça kırılıyorsa ya da çok yumuşak ve kırılgan bir yapıya sahipse pek çok markanın tırnak sertleştirici ürünlerinden kullanabilirsiniz. Düzenli kullanımdan sonra işe yaradığını göreceksiniz.Aceleniz varsa ya da manikürünüzü akşam yapıyorsanız ojenizde yastık izi kalmaması için kurutucu oje ve ya spreylerden faydalanabilirsiniz.Terchinizi koyu ojeden yana yaptıysanız sürdükten sonra mutlaka yanlarını kulak çubuğu, kürdan ya da törpünüzün ucu ile temizlemenizi öneririz. Böylece tıpkı kuaförden çıkmışcasına güzel, temiz ve bakımlı ellere sahip olacaksınız.

Exit mobile version