En Sağlıklı Su Markaları

Su hepimiz için en temel ihtiyaç olduğu kadar, sağlıklı kalmak için de son derece önemli bir tüketim ürünü. Ancak İstanbul gibi büyük şehirlerde, şebeke sularının güvenilir olmadığı açık bir gerçek, bu yüzden de damacana ya da litrelik paketlerde su tüketimi oldukça yaygın. Peki, yaygın olarak kullandığımız bir ürünü alırken, hangi markanın diğerlerine göre daha sağlıklı olduğunu, hangisini almamız gerektiğini nereden bileceğiz?

Bu konuda farklı tarihlerde yapılmış çalışmalar ve araştırmalar mevcut durumda. 2014’te yapılan bir araştırma, içme suyu markalarından sadece 10 tanesinin içilebilir nitelikte olduğunu gösteriyor. Araştırmanın sonuçları açısından ilginç olan tek konu, içilebilir, tehlikesiz nitelikte olan su markalarının azlığı değil, çok bilinen markaların, genellikle çok düşük puanlar alması. İçtiğiniz su en sağlıklı su markaları listesinde yer alıyor mu, kontrol etmenizde fayda var.

Erikli

Bugün yurt içi ve yurt dışında 400’den fazla şubesiyle ev ve iş yerlerine hizmet veren Erikli, en çok tercih edilen su markalarının başında geliyor. Sağlık Bakanlığından onaylı, TSE uygunluk belgeli, ISO 9001 ve 22000 belgeli Erikli’nin internet sitesine girdiğinizde Pet Analiz Raporlarını da paylaştıklarını görebilirsiniz.

en saglıklı su markaları

Nestle

1998 yılında Nestlé güvencesi altında tüketicilerle buluştu. Türkiye pazarına 2001 yılında giriş yapan ve Bursa Uludağ üretim tesislerinde şişelenen Nestlé Pure Life, 20’den fazla ülkede, dünyanın en popüler şişelenmiş su markası olarak raflarda yerini alıyor.

en saglıklı su markaları

Koru Su

Türkiye’nin en kaliteli doğal kaynak sularının çıkış noktası olan, Uludağ’ın 1350 m yüksekliğinden, 0,4 fr sertlik derecesi ile çıkan Türkiye’nin en yumuşak ve içimi en rahat kaynak suyudur.

en saglıklı su markaları

Abant

2008 yılında kurulan Bolu Abant’taki kaynağı ile pet grubunda 19 litre, 10 litre , 5 litre, 1,5 litre , 0,5 litre ve 0,33 litre ürünleri ile hizmet vermeye başlayan Abant Su, 2011 yılında Türkiye’deki ilk 19 litre cam damacanayı üreterek, ambalajlı su sektörüne farklı bir bakış açısı getirdi. Havası sürekli temizlenen ve dışarıdan hava girişi engellenen özel bölümde, kaynaktan doluma suyu üretimin her aşamasında fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik testlerden geçirerek denetlemektedir.

en saglıklı su markaları

Fuska

KOÇBEY GRUP bünyesinde yer alan, FUSKA ve REINA su markası adı altında ulusal ve uluslararası pazarda yer almaktadır.
İstanbul ve Ankara gibi tüketimin en fazla olduğu iki şehre en yakın mesafede ve büyük su rezervlerine sahip fabrikalarda üretim yapan Fuska suyun kaynağı Sapancadır.
Kaynakları yılın beş ayı kar altında olduğundan insan faktörü tarafından etkilenme riski hiç yoktur.
Fuska marka su, 66,27 puan ile, en güvenilir su markası olarak belirlenmiş durumdadır.

en saglıklı su markaları

Buzdağı

Sakarya’nın Geyve ilçesinde üretilen Buzdağı firması, 2014 yılında yapılan araştırmada 65,31 puan ile güvenilir su firmaları arasında ikinci sırada yer alıyor. 7 PH değeri, Keremali Dağlarına 650 km uzaklıktaki güvenilir tesisleriyle Buzdağı su sağlıklı su üretimine ilk günkü gibi devam ediyor.

en saglıklı su markaları

Kalabak

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi’nin yurt genelinde 08.05.2015/13 tarihli raporuna istinaden 173 su markasını kapsayan incelemede ilk 10 sağlıklı doğal kaynak suyu içerisinde yer alan Kalabak su, 2015 yılından beri marketlerdeki yerini aldı.

en saglıklı su markaları

Javsu

İlk on sırada yer alan diğer markalar arasında, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde üretilen Kızılcahamam Javsu markası üçüncü sırada yer alıyor.

en saglıklı su markaları

Kipa

Kocaeli Gölcük’te kaynaklı su üretimi yapan Kipa da en sağlıklı su listesine girmeyi başardı.

en saglıklı su markaları

Efemsu

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde üretilen Efemsu, bilindik marka suların giremediği listeye girerek adından söz ettirdi. Daha çok yerel marketlerde bulabileceğiniz Efemsuyu güvenle tüketebilirsiniz.

en saglıklı su markaları

İhtiyacı sürekli olan ve herkes tarafından tüketilen bir ürün söz konusu olunca, bu ürünün piyasasına giren çok sayıda marka da bulunuyor doğal olarak. Ancak ruhsatsız ve denetimsiz birçok firma da piyasada bulunuyor. Su üzerine yapılan araştırmalarda, içilemeyeceği belirtilen markaların ürettiği ürünler, özellikle içlerinde bulunan nitrat ve kurşun gibi maddelerden dolayı, küçük çocuklarda zihinsel ve fiziksel gelişim bozukluklarına, yetişkin insanlarda ise yüksek tansiyon ve böbrek hastalıklarına sebep olabiliyor. Bunun yanında, suların temizlenmesi için kullanılan klor maddesi, beyin üzerinde oldukça kötü bir etkiye sahip olmasının yanında, kanserojen özelliği olduğu iddiası da biliniyor. Ama uçucu bir madde olduğu için, suyun içinde büyük kısmı buharlaşır.

107 firma arasında puanlama yapıldığı belirtilen araştırmada, çok bilinen ve yaygın olarak kullanılan markaların bir kısmının bulunmaması, bir kısmının da ancak son sıralarda yer alabilmesi, bir soru işareti olarak kafalarda beliriyor.

Exit mobile version