En İyi Şarjlı Diş Fırçası Modelleri

Diş fırçanızı ne zaman değiştirdiğiniz hatırlamıyorsanız yeni bir tane almanın zamanı gelmiştir. Klasik bir diş fırçası yerine şarjlı diş fırçası denemeye ne dersiniz? Elektrikle çalışan diş fırçaları, fırçalama işinin büyük kısmını sizin için yapar. Klasik diş fırçalarına göre birçok avantaja sahiptir. Diş hekimlerinin de önerisi olan en iyi şarjlı diş fırçası modellerini ve kullanım avantajlarını sizin için araştırdık.

Şarjlı Diş Fırçası Kullanmanın Faydaları

Yeni bir çalışmanın bulgularına göre, elektrikli diş fırçaları dişleri ve diş etlerini manuel bir diş fırçasından çok daha iyi temizliyor. Bilim adamları, elektrikli diş fırçası kullananların, manuel diş fırçası kullananlara kıyasla daha sağlıklı diş etlerine, daha az diş çürümesine ve daha uzun süre sağlıklı dişlere sahip olduklarını keşfettiler.*

Elektrikli diş fırçaları, standart fırçalara göre diş ve diş etlerini temizlemede daha etkilidir. Dönen ve titreşen başlığı sayesinde çok daha derinlemesine temizlik yapar.

Diş ve diş eti üzerinde biriken plakları temizler ve tartara dönüşmesine engel olur. Özellikle dönerek çalışan diş fırçaları plakların temizlenmesinde ve diş eti iltihabının önlenmesinde oldukça etkilidir.

Şarjlı diş fırçaları, zamanlayıcı özelliğe sahiptir. Genellikle 2 dakika boyunca çalışır ve süre bitiminde sizi uyarır. Böylece dişlerinizi yeteri kadar fırçaladığınızdan emin olabilirsiniz.

Dişlerinizi standart bir fırçayla doğru şekilde fırçalamanız zor olabilir. Şarjlı diş fırçası tüm hareketleri kendi yapar. Bu, hem daha etkili bir fırçalama hem de daha az efor sarf etme anlamına gelir.

Yapılan araştırmalar, çocukların şarjlı diş fırçasını daha eğlenceli bulduğunu göstermektedir. Onlara, çocuklar için geliştirilmiş bir model satın alarak, fırçalama alışkanlığı kazanmalarını sağlayabilirsiniz.

Elektrikle çalışan diş fırçaları, diş teli kullananlar için çok daha iyi bir temizlik performansı sunar. Ortodontik tedavi sırasında diş hekimleri tarafından şarjlı diş fırçası kullanımı tavsiye edilmektedir. Yapılan çalışmalar da salınımlı ve dönen elektrikli diş fırçalarının tedavi sırasında daha etkin olduğunu kanıtlamaktadır.*

En iyi Şarjlı Diş Fırçası Modelleri

Oral B Pro 750 Şarjlı Diş Fırçası

Oral-B, şarj edilebilir diş fırçalarında oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Ülkemizde de en çok tercih edilen diş fırçası markasıdır. Oral-B Pro 750 modeli, 2 dakika süreli zamanlayıcı ve 30 saniyede bir fırçalama bölgesini değiştirmeniz gerektiğini hatırlatan uyarıcı sistemine sahiptir. Böylece tüm diş ve dişetlerini eşit şekilde fırçalamanızı sağlar. Oral-B şarjlı diş fırçaları, plak oluşumunu önler ve yüzey lekelerini giderir. Bu model, diğer tüm modellerde olduğu gibi Oral-B’nin bütün yedek başlıkları ile uyumludur. Pratik kullanım sunan seyahat çantası ile birlikte gelir. Oral-B Pro 750 modelinin fiyatı: 270 TL.

Philips Sonicare HX9353/56 Diamond Clean Sonic

Şarjlı diş fırçası modelleri için de tasarımıyla ön plana çıkan Philips Sonicare diş fırçası, oldukça gelişmiş bir teknolojiyle sahiptir. 5 farklı fırçalama modu, yoğunluğu ayarlamanızı sağlar. 2 dakika ve 3 dakika olmak üzere 2 farklı zamanlama ayarına sahiptir. Sonic teknolojisi ile 62000 fırça hareketi ve AdaptiveClean fırça başlığı, ulaşılması zor alanlarda bile üstün temizleme performansına sahiptir. USB seyahat çantası sayesinde hareket halindeyken de şarj edebilirsiniz. Üst segment şarjlı diş fırçaları arasında en çok satan modellerden biri olan Philips Sonicare Diamond Clean’in fiyatı: 1.399 TL.

Foreo ISSA Şarjlı Diş Fırçası

Foreo’nun kendine özgü tasarımı ile gelen yeni ISSA elektrikli diş fırçası, piyasadaki diğer diş fırçalarına göre oldukça farklı bir görünüme sahip. Sonic pulse teknolojisi ve silikon yüzeyi sayesinde oldukça yumuşak bir fırçalama deneyimi sunar. Alıştığımız fırça başlığı tasarımından oldukça farklıdır. Hassas diş etlerini temizleyen silikon kıllar ve daha güçlü bir temizlik için PBT polimer kıllardan oluşur. Foreo ISSA, özellikle hassas diş ve dişetlerine sahip kullanıcılar tarafından en çok önerilen modellerden biridir. Fiyatı: 1.149 TL

Oral-B Genius X Luxury Şarjlı Diş Fırçası

Oral-B tarafından geliştirilen Genius Serisi, akıllı diş fırçaları içinde en çok satan ve diş hekimleri tarafından en çok önerilen modelleri içerir. Genius X Luxury, bunların içinde en son çıkan modeldir. Yapay zeka ile güçlendirilmiş olan diş fırçası, fırçalama tarzınızı tanır ve daha iyi sonuçlar için size rehberlik eder. Akıllı telefon aracılığıyla kontrol edebilmenizi sağlar. Diş Eti Koruma teknolojisi, 360 SmartRing ve Basınç Kontrol özelliklerine sahiptir. Sert fırçaladığınızda hızı azaltır. Nereyi fırçalamanız gerektiğini bildirir. Oral-B Genius X Luxury, 6 farklı temizleme moduna sahiptir. 2 haftaya kadar dayanan pil teknolojisine sahiptir. Üst segment diş fırçaları içinde en çok satan modelin fiyatı: 1.399 TL.

Oral-B Vitality 100 Şarjlı Diş Fırçası

Oral-B’nin Vitality serisi şarjlı diş fırçasına başlangıç yapmak için en uygun modellerden biridir. Manuel fırçalara göre daha fazla plak giderir. Sallanma ve dönme hareketiyle derinlemesine temizlik sağlar. Tavsiye edilen 2 dakikalık diş fırçalama süresini tamamlamanızı sağlayan zamanlayıcı özelliğine sahiptir. Ayrıca diğer Oral-B modellerinde bulunan 30 saniyede bir alan değiştirmeniz için uyarıda bulunur. Böylece ağzınızı sağ alt, sağ üst, sol alt ve sol üst olmak üzere 4’e bölüp her tarafı eşit şekilde fırçalayabilirsiniz. Oral-B Vitaliy 100 şarjlı diş fırçası, tüm başlıklarla uyumludur. Şarjlı diş fırçası için çok fazla ödemek istemiyorsanız bu model tam size göre. Fiyatı: 139 TL.

 

Kaynak: 1, 2

 

Exit mobile version