En Etkili 10 Antioksidan Yiyecek

Kanser başta olmak üzere birçok önemli hastalığa karşı bedenin dayanıklı olmasını sağlayan antioksidan özellikli yiyecekler,aynı zamanda cilt dostu ve yaşlanmayı geciktirme özelliğine de sahiptir. Bu konuda bilinçlenmek isteyen ve yediği besinin faydaları hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için en etkili 10 antioksidan özellikli yiyeceği sıraladık.

Böğürtlen

Tadı ile pek çok kişinin severek yediği meyvelerden biri olan böğürtlen, lifli yapısı sayesinde başlıca antioksidan yiyecekler arasında yer almaktadır. Diğer üzüm kategorisindeki yiyecekler gibi kalp hastalıkları ve kanserden korunmak için böğürtlen her fırsatta yenmelidir.

En Etkili 10 Antioksidan Yiyecekler

Brokoli

Kanserli hücrelerin yok olmasında büyük etkiye sahip olan brokoli, sağlık açısından antioksidan değeri en yüksek sebzelerden biridir. Bu sebeple kış aylarında brokoli mevsimi iyi değerlendirilmeli ve brokolinin her hali keyifle tüketilmelidir. Özellikle içeriğinde bulunan vitamin ve minerallerin korunması için çiğ haliyle sıkılarak elde edilen brokoli suyu içilmesi önerilir.

En Etkili 10 Antioksidan Yiyecekler

Domates

En sağlıklı sebze dendiğinde pek çok kişinin ilk aklına gelebileceklerden biri olan domates, faydalı özellikleri nedeniyle bu algıyı oluşturmaktadır. Yapılan araştırmalar üzerine fazla domates tüketen kişilerin kansere daha az yakalandıkları ve cilt yapılarının daha geç yaşlandığı fark edilmiştir.

En Etkili 10 Antioksidan Yiyecekler

Kırmızı Üzüm

Sağlık için önemli antioksidanları içinde barındıran kırmızı üzüm, tüketilen her hali ile oldukça faydalı ve etkili özelliğe sahiptir. Kalp hastalıkları ve kanser gibi önemli hastalıkların yanı sıra, kırmızı üzüm içinde yer alan resvetarol antioksidanı gastrit ve felç gibi rahatsızlıklardan da korunmayı sağlamaktadır.

En Etkili 10 Antioksidan Yiyecekler

Sarımsak

Artık pek çok kişinin faydaları hakkında emin olduğu sarımsak, kötü kokusuna karşın halen en çok tercih edilen antioksidanlardan biri olmaktadır. Tansiyonu ve kolesterolü düşürme konusunda oldukça etkili olan sarımsak, aynı zamana kalp sağlığını ve kanserden korumaktadır. Çiğ sarımsağın kokusundan rahatsız olanlar, et yemeklerinde sarımsak kullanarak daha az koku ile sarımsağın tüm yararlarından faydalanabilirler.

En Etkili 10 Antioksidan Yiyecekler

Ispanak

Antioksidan madde içeriği en yüksek sebzelerden biri olan ıspanak, göz sağlığı için bulunmaz nimetlerden biridir. En yaygın görülen katarakttan korunmak ve daha keskin bir görüş için mutlaka ıspanak tüketilmelidir. Pişmiş olarak tüketilebileceği gibi çiğ olarak da salata ve değişik tariflerle ıspanak yemek sağlık açısından oldukça önemlidir.

En Etkili 10 Antioksidan Yiyecekler

Çay

Yeşil çayın faydaları kanıtlanmış gerçek olmasının yanı sıra siyah çayın faydalı mı yoksa zararlı mı olduğu konusu halen araştırmalara konu olmuş tam olarak çözülememiştir. Ancak siyah çay üzerine yapılan çalışmalar, en az siyah çayında yeşil çay kadar antioksidan değerinin olduğunu göstermiştir. Çay tiryakilerini rahatlatan bir sonuç olarak, en çok sevilen milli içeceği düzenli olarak içmek hem sağlıklı hem de keyiflidir.

En Etkili 10 Antioksidan Yiyecekler

Havuç

Vücudun ihtiyacı olan iyileşmeyi hızlandıran beta-keroten kaynağı niteliğindeki havuç ve benzeri sebzeleri oldukça etkili özellikteki antioksidan yiyecekler arasında saymak mümkündür. Göz sağlığına faydası ile bilinen havuç bu özelliği ile kalmayıp, sağlık için pek çok konuda önerilen yiyeceklerden biridir. A,B ve C vitaminlerinin yanı sıra fosfor, potasyum ve magnezyum açısından da oldukça zengindir. Özellikle havuç suyu şeklinde tüketildiğinde maksimum fayda sağlayabilirsiniz.

En Etkili 10 Antioksidan Yiyecekler

Soya

Son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız soya, kanserden kemik erimesine kadar pek çok hastalık için mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor. İçeriğinin antioksidan maddeleri ile zengin olması, soyanın her halinin sofralardan eksik edilmemesini gerektirmektedir.

En Etkili 10 Antioksidan Yiyecekler

Tam Tahıllı Gıdalar

En çok E vitamini içeriğine sahip olan tahıl grubundaki yiyecekler, içerdikleri kompleks karbonhidratlar ve lif ile kan şekerindeki dalgalanmaları önlemeye yardımcı olur.Enerjinin yavaş ve dengeli şekilde vücutta kullanılmasını sağlayarak uzun süre dinç ve tok hissetmemizi sağlar.Ayrıca zamanı çok kısıtlı olanlarımız için bile son derece pratik, sağlıklı ve içerik bakımından ideal bir kahvaltı sunar.

En Etkili 10 Antioksidan Yiyecekler

Exit mobile version