Ebegümeci Çayı Nasıl İçilir?

Ebegümeci, deniz ve bataklık kenarlarına, nehir kenarlarına özgü bir bitkidir. Kuzey Afrika, Asya ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde kendiliğinden yetişen ebegümeci, ülkemizde de doğal yetişme ortamına sahiptir.

Antik Yunan ve Roma döneminden beri kullanılan bu bitkinin yaprakları ve kökü, M.Ö. 8. yüzyıldan beri besin kaynağı ve hastalık tedavisi olarak kullanılmıştır.

Hibiskus, kola fındığı ve kakao da ebegümeci ile aynı familyadandır. Adı Yunanca “yumuşatmak” anlamına gelen bir sözcükten türeyen ebegümeci, bu adı cildi yumuşatması ve sindirim sistemini rahatlatması sebebiyle almış.

Yemek yapımında kullanılan ebegümeci oldukça faydalı bir bitkidir. Kurutulmuş ebegümecinden çay da yapılmaktadır.

Ebegümeci Çayının Faydaları Nelerdir?

Ebegümeci Çayı Nasıl İçilir?

Ebegümeci yaprağından çay yapmak için; 1 tatlı kaşığı kurutulmuş ebegümeci yaprağını 1 su bardağı soğuk su içerisinde akşamdan bekletin. Ertesi sabah karışımı süzün. Çay olarak tüketebileceğiniz gibi gargara olarak da kullanabilirsiniz.

Ebegümeci çiçeğinden çay yapmak için; 2 tatlı kaşığı kurutulmuş ebegümeci çiçeği üzerine 1 bardak kaynar su dökün ve 10-15 dakika demlenmesini bekleyin. Ardından ılımasını bekleyip süzerek çayınızı içebilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:

Exit mobile version