Dövme Nasıl Silinir?

Severek yaptırdığımız dövmeler kimi sebeplerden ötürü kurtulmak istediğimiz ve bize rahatsızlık veren şekiller, yazılar haline gelebiliyor. Her şeyden önce dövme yaptırmadan bilmemiz gereken şey, dövmenin kalıcı bir uygulama olduğu ve ondan kurtulmanın çok da kolay olmadığı.Farklı yöntemlerle dövme nasıl sildirilir konusunu sizler için araştırdık.

Dövme nasıl silinir?

Dövmeyi kalıcı olarak sildirmenin birkaç farklı yolu vardır. Bunlar; lazerle sildirme, operasyonla sildirme ve dermabrazyon yöntemleridir.

Lazer ile dövme sildirme: Bu uygulama en güvenilir yol olarak görülmektedir. Sıkıldığımız dövmeleri genelde birkaç seans uygulanarak lazer yöntemiyle sildirmek mümkün. Ancak her şeyden önce bilinmesi gereken dövmenizin büyük ihtimalle asla tam olarak silinmeyeceği ve bu uygulamanın maliyetinin oldukça yüksek olması. Ayrıca bu uygulama bazı renklerde sonuç vermiyor. Lazerle dövme sildirmek için mutlaka bir uzman, mümkünce bir cilt doktoruna danışmalı ve uygulamayı uzman tavsiyesi doğrultusunda yaptırmalıyız.

Ameliyat olarak dövme sildirme: Doktorunuzdan bu konuda detaylı bilgi alabilmeniz mümkün. Uygulama, dövmenin olduğu derinin kesilerek çıkartılması ve kesilen bölgenin çevresindeki derinin dikilmesi veya bir başka bölgeden alınan derinin kesip çıkartılan bölgeye nakli ile oluyor.

Dermabrazyon ile dövme sildirme: Bu uygulama basit biçimde açıklamak gerekirse, dövmenin bulunduğu bölgenin kazınması anlamına gelmektedir. Dermabrazyon tedavisi başka bir takım cilt problemlerinde de uygulanan bir yöntemdir. Oldukça acılı bir yöntemdir, mutlaka bir hekim tarafından uygulanmalıdır. Doktorunuzdan bu konuyla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

Dövme sildirirken dikkat edilmesi gerekenler

Geçici dövmenin nasıl silineceğini anlatan yazımızı okumak için tıklayın

Exit mobile version