Deri Çanta Nasıl Temizlenir?

Çanta temizliği yaparken, çantanın yapıldığı malzeme oldukça önemlidir. Çantanızı temizlerken kullanacağınız malzemeleri ve temizleme şeklini, çantanızın yapıldığı malzemenin özelliği belirler.

Deri, oldukça hassas bir malzemedir. Deri çantalar hem kullanımda, hem de temizlikte dikkat ve özen gerektirirler.

Deri Çanta Nasıl Temizlenir?

Öncelikle deri çanta kullanımıyla ilgili birkaç ipucundan bahsedelim:

Deri çantanız, parfüm, kolonya, aseton gibi kimyasal maddelerden etkilenir. Bu nedenle bu maddeleri çantanızda taşırken veya çantanızın yakınında kullanırken, oldukça dikkatli olun. Bu kimyasal maddeler, deri çantaya geri dönüşü olmayan zararlar verebilir.

Deri çantanız, kesici, delici veya yanıcı maddelerden biriyle zarar görmüşse, kesinlikle kendiniz düzeltmeye çalışmayın. Deri tamiratı yapan profesyonel bir yere götürün. Boya, mürekkep gibi zor lekeler için de yine profesyonel temizlik hizmeti veren yerlerle irtibata geçmeli, kendi başınıza bu zor lekelere müdahale etmemelisiniz.

Deri, doğal bir malzemedir. Bu nedenle deri çantanızı muhafaza ederken hava alan bir kap kullanın. Formunun bozulmaması için içine gazete kağıdı veya süngerle doldurabilirsiniz. Ayrıca sürekli güneş alan bir yerde muhafaza ederseniz deri çantanız solabilir ve sertleşebilir. Bu konuda da dikkatli olmanızı öneririz.

Deri çanta temizliği için, sabunlu ılık suya batırılmış ve iyice sıkılmış temiz bir beze ihtiyacınız olacak. Bu bezle deri çantanın dışını sildikten sonra, başka kuru bir bezle çantayı kurulayın. Deri çantanın doğal parlaklığını, rengini ve elastikliğini korumak için de belli aralıklarla, piyasada kolaylıkla bulabileceğiniz, deriler için üretilmiş yağlarla bakım yapabilirsiniz. Böylelikle deri çantanızın kullanım ömrünü uzatmış olursunuz.

Bakım ürünleri yerine vazelin de kullanabilirsiniz. Deri temizliği ve bakımında vazelin çok etkilidir. Bir parça pamuğa az miktarda vazelin sürün. Çantanın deri olan tüm yüzeyini pamukla silin. Hem temizlenecek hem de parlayacaktır. Vazelinle deri bakımı işlemini ayda 1 kez tekrarlayın. Özellikle koyu renk deri çanta kullanımının azaldığı yaz aylarında çantanızı kaldırmak isterseniz, yine vazelinle silip hava alan bir kutuda saklayabilirsiniz.

Eğer deri çantanız ıslandıysa, pamuklu kuru bir bezle tampon yöntemini uygulayarak silin ve ardından oda sıcaklığında kurumaya bırakın. Isı kaynakları kullanarak çantanızı kurutmaya çalışmayın. (Fön makinesi, kalorifer, ısıtıcı vs.) Bu durumda deri, geri dönüşü olmayan bir zarar görebilir.

Deri çantanın üzerinde su lekeleri oluştuysa, lekeli yerleri 5-10 saniye su buharına tutun ve kuruduktan hemen sonra deri yağı ile cilalayın. Böylece bu lekelere karşı önlem almış olursunuz.

Deri çantanızı temizlerken veya muhafaza ederken kullandığınız malzemelerin boya içermediğinden emin olun.

Exit mobile version