Daha Az Yemek İçin 7 Öneri

Kuşkusuz, çağımızın en büyük hastalıklarından birisi kontrolsüz kilo alımıdır. Her gün yediğimiz her yemekte, kötü kolesterol, hormonlu organizmalar ve vücutta biriken, gereksiz kilo aldıran birçok madde var. Kilo almak bazı insanlar için iyi olabilir, ama özellikle yaş ilerledikçe, alınan kilolar hayatı zorlaştırıyor. Genç de olsanız, yaşınız ilerlemiş de olsa, aldığınız fazla kilolar, nefes almanızı zorlaştırıyor, kalp üzerindeki baskıyı artırıyor, sindirim hastalıklarına yol açabiliyor ve bunların sonucunda, yaşam kalitenizi, fark edilir ölçüde düşürüyor. Daha az yemek için öneriler, kontrolsüz kilo alımını engellemek için yapabileceğiniz düzenlemeler de var. Bunların içine, yemek seçimleriniz ve hareket etme alışkanlıklarınızda giriyor.

Daha Az Yemek İçin 7 Öneri

Çorba İçin

Çorba, hem katı, hem de sıvı gıda maddelerinin birleşiminden oluşan, iştah bastırırken, sulu içeriği nedeniyle, fazla kalori yapmayan, harika bir beslenme tercihidir. Çorba içerek, hem gerekli enerji ve besin maddelerini alabilirsiniz, hem de karnınızı doyurarak, yeme isteğinizi azaltabilirsiniz.

Daha Az Yemek İçin 7 Öneri

Doğal ve Etiketsiz Yiyecekleri Tercih Edin

Artık her şeyi marketlerden alıyoruz. Bütün alışveriş poşetlerimiz, etiketli, ambalajlı ürünlerden oluşuyor. Üstelik bunların arasında, meyveler ve sebzeler de yer alıyor. Yani artık, meyve ve sebzeleri bile, paketlenmiş, boyutları ve gramajları neredeyse sabitlenmiş şekilde tüketiyoruz. Ama bu durum, pek de sağlıklı değil. Meyvelerin içinde bulunan doğal şeker, sebzelerin orijinal besin değerleri, hem ihtiyaçlarımızı yeterince karşılar, hem de ancak gerekli miktarda kilo almamızı sağlar. Her şeyin doğalını tercih edin.

Daha Az Yemek İçin 7 Öneri

Yüksek Kalorili Yiyecekleri, Uzağınızda Tutun

Özellikle cips gibi, yağ oranı yüksek olan yiyecekleri elinizin altında tutarsanız, sürekli atıştıracaksınız ve kilo almaya devam edeceksiniz. Bunun yerine, zengin aperatifleri mutfakta tutup, yanınıza, fazla kalori yapmayan meyveler alın. Hem besin ihtiyacınızı sağlıklı karşılamış olursunuz, hem de kilo alımını azaltırsınız.

Daha Az Yemek İçin 7 Öneri

Karnınızı Değil, Gözünüzü Doyurun

Bardakları ve tabakları, beyninizi manipüle edecek şekilde düzenleyin. Örneğin, az yemek için, küçük ve çok derin olmayan bir tabak kullanın. Bu şekilde, yemek gözünüze fazla görünecek ve beyniniz, sizi doyduğunuza inandıracak.

Daha Az Yemek İçin 7 Öneri

Yavaş Yiyin, Sohbet Edin

Yemek yerken, bir yandan da sohbet edebilirsiniz. Ama bunu, ağzınızda yemek varken yapmayın. Ağzınızdaki lokmayı yutun, bir sonraki lokmayı almadan önce, sohbete biraz katılın. Bu şekilde, midenizi yormamış olursunuz ve yemeği daha iyi sindirirsiniz.

Daha Az Yemek İçin 7 Öneri

Ağzınızı Meşgul Tutun

Özellikle yemek yaparken, bir yandan da biraz atıştırma alışkanlığınız olabilir. Bunun önüne geçmek için, ağzınızı sigara veya sakız gibi, meşgul edecek ve yemeyi aklınıza getirmemenizi sağlayacak şeylerle oyalayın. Bu şekilde, atıştırma huyunuzun önüne geçeceksiniz.

Daha Az Yemek İçin 7 Öneri

Gün İçinde Öğün Atlamayın

Gün içindeki öğünleri atlarsanız, gece karnınız acıkır. Gece yeme alışkanlığı, sadece kilo aldırmaz, aynı zamanda ülser, reflü gibi sindirim sistemi hastalıklarına da yol açabilir. Gün içinde sık sık, az yemek yiyin.

Daha Az Yemek İçin 7 Öneri

Exit mobile version