Converse Nasıl Temizlenir?

Converse, yıllar boyunca yarattığı popülerliğini hiç kaybetmeyecekmiş gibi duruyor. Okulda, sporda, sinemada, sokakta aklınıza gelebilecek her yerde birbirinden farklı kıyafetlerle giyebileceğiniz converseler, sizi günlük hayatta ayakkabı derdinden büyük ölçüde kurtarır.

Birbirinden farklı renk ve desene sahip converse nasıl temizlenir, temizlerken özellikle nelere dikkat etmeliyiz gibi sorular hepimizin aklına gelmektedir. Daha önce spor ayakkabı nasıl temizlenir konusunu araştırmıştık fakat bu yazımızda özellikle Converse ayakkabı temizleme yöntemlerini detaylı şekilde anlatmak istedik.

Converse temizliği yapmadan önce; alacağınız ufak önlemlerle ayakkabınızı daha uzun süreler kullanabildiğiniz gibi kirlenmesini de geciktirebilirsiniz. Mesela converseleri yağmurlu havalarda giydiğinizde çok daha hızlı yıpranmasına neden olursunuz. Kumaşı deri de olsa su çekecektir ve bu da size rahatsızlık verebilir. Çamurlu ve kumlu alanlarda da giymemeye özen göstermelisiniz. Temizliği çok daha zorlaşacaktır.

Converse Nasıl Temizlenir?

Converse en hızlı nasıl temizlenir?

Dışarı çıkmak için hazırlandınız ve kıyafetinize uygun olarak converse giymeye karar verdiniz. O esnada conversenizin kirli olduğunu farkettiniz. İşte tam bu noktada iki ufak adımla conversinizi temizleyebilirsiniz.Öncelikle ayakkabı fırçasıyla conversin bez olan yerini fırçalayın. Kanvas türü kumaştan üretildikleri için üstünde ki tozu hemen atacaktır. Beyaz kısımlarını ise kolonyalı ıslak mendille temizleyebilirsiniz. Bu işlemler sizi o gün için kurtaracaktır.

Makinede converse nasıl temizlenir?

Converse temizliği için en çok uygulanan yöntemlerin başında çamaşır makinesinde yıkamak gelmektedir. Üreticiler gibi bizde size bu yöntemi önermiyoruz. Yüksek ısıda yıkadığınız converselerin rengi atabildiği gibi plastikten oluşan alt kısmıda bir süre sonra parçalanabilir. Eğer makinede yıkama konusunda kararlıysanız;

Converseinizi çamaşır makinesinde yıkamak konusunda ısrarcıysanız iki önemli noktayı asla atlamamalısınız. Birincisi makinenizi en düşük sıcaklığa ayarlamalı ve ayakkabılarınızı bir bezin içinde yıkamalısınız. Özellikle converselerin rengi beyazsa renkli çamaşırlarınızla atmamanız gerekir. Aksi takdirde orjinal rengini kaybedecektir. Bir diğer önemli nokta ise plastik olan beyaz kısımların parçalanmaması için makinenizi kısa programda ve düşük devirle çalıştırmanızdır.

Converse elde nasıl temizlenir?

Bir diğer yöntem ise elle temizleme yöntemidir. Bu yöntem converselerin kullanım süresini arttırcaktır. Beyaz ve renkli converselerin temizliği bu adımda birbirinden farklıdır.

Beyaz converse nasıl temizlenir?

Renkli converse nasıl temizlenir?

Beyaz converse için uygulanan tüm yöntemleri renkli converseler için de uygulayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek şey asla ve asla çamaşır suyu kullanmamanızdır.

Ayakkabınızı daha uzun süreler kullanmak için üretici firmanın önerdiği talimatlara mutlaka uymalısınız. Cif, bulaşık deterjanı gibi ürünleri direkt olarak ayakkabıya uygulamamalı ve kir barından ortamlarda çok sık kullanmamaya özen göstermelisiniz.

Exit mobile version