Çok Tüketilen İçecekler ve Kalori Değerleri

Günlük tüketilen içecekler kilo alımında etkili mi? Bu sorunun cevabını şu bilgiyle vermek mümkün: Günlük aldığımız kalorinin yaklaşık % 23’ü tükettiğimiz içeceklerden geliyor. Bu nedenle yediklerimiz kadar içtiklerimiz de bize yarıyor diyebiliriz.
İçecekleri bilinçli tüketmek oldukça önemli. Çünkü yetersiz ve yanlış sıvı tüketimi, fiziksel performansı düşürmenin yanı sıra uzun vadede daha ciddi hastalıklara yakalanma riskini artırıyor.
Peki hangi içecekleri çok tüketiyoruz? Bu içecekler ne kadar kalori içeriyor?

Su

Yararları saymakla bitmeyen su, tırnağımızdan bağırsağımıza kadar vücudumuzun her bölümü için oldukça faydalı. Yetersiz su tüketimi, vücudu susuz bırakacağı için günlük su tüketimine dikkat edilmesi gerekiyor. İçiniz rahat olsun çünkü su, kalori içermiyor.
çok tüketilen içecekler ve kalori değerleri

Çay

Çay, oldukça sık tüketilen içeceklerden biri. Birçok çeşidi olan çayın, doğru miktarda tüketildiğinde sağlığa yararlı olduğu biliniyor. Özellikle yeşil çay, diğer çay türlerine göre daha fazla antioksidan içeriyor. 1 çay bardağı tek küp şekerli çay ise tam 11 kalori.
çok tüketilen içecekler ve kalori değerleri

Kahve

Kahve dünya üzerinde en çok tüketilen içeceklerden biri. Kafein içeren kahve, bir dönem kalp sağlığını bozmakla suçlanmışsa da, aslında doğru miktarda tüketildiğinde sağlığa faydalı içeceklerden biri. Aslında şekersiz tüketildiğinde kahve yalnızca 3 kalori.
çok tüketilen içecekler ve kalori değerleri

Alkollü İçecekler

Aşırı tüketildiğinde kilo almanın yanı sıra sindirim sistemi ve kalp sağlığının bozulmasına da sebep olabiliyor. Pek çok çeşit alkollü içki mevcut ama genel olarak söyleyebiliriz ki bu içeceklerin kalorisi oldukça yüksek. Ortalama 100 gram alkollü içki içerisinde 42 kalori bulunuyor.
çok tüketilen içecekler ve kalori değerleri

Kola ve Gazlı İçecekler

Kola ve gazlı içecekler, yüksek oranda şeker oranına sahip. Bunun yanında asitli olmaları sebebiyle aşırı tüketim sonucu çok kolay kilo alabilirsiniz. Bu içeceklerin 200 gramı, 122 kalori içeriyor.
çok tüketilen içecekler ve kalori değerleri

Meyve Suları

Piyasada gazlı olmasa da yüksek oranda şeker içeren meyveli pek çok içecek bulunuyor. Bunlar konsantre şeklindelerse daha fazla kalori içeriyorlar. Genel olarak 125 gramı 250 – 300 kalori olan bu içecekler oldukça fazla tüketiliyor.
çok tüketilen içecekler ve kalori değerleri

Exit mobile version