Çıt Çıt Saç Nasıl Temizlenir?

Çıt çıt ya da postiş olarak adlandırılan takma saçlar kullanıma bağlı olarak sigara dumanından, havadan ve saç şekillendiricilerin bıraktığı kalıntılardan dolayı kirlenir. Düzenli bakımı ve temizliği yapılmayan çıt çıt saçlar zamanla donuk ve şekilsiz bir hal alır.

Çıt çıt saç temizliğinde dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı onları kendi saçlarımızdan daha nazik şekilde yıkamamız gerektiğidir. Saç telleri güçlüyse kolay kopmaz fakat çıt çıt saçlar doğru yıkanmadığı takdirde dikişli yerlerinden ayrılır. Çitileyerek yıkandığında da kolayca birbirine dolaşır. Dolaşan saçları ayırmaya çalışırken de kopmalar meydana gelir.

Çıt çıt saç nasıl temizlenir?

Çıt çıt saçlar genelde birkaç parça halinde kullanılır. Her bir parçayı ayrı ayrı yıkamalısınız.
Geniş bir kaba ılık su ve şampuan koyarak elinizle karıştırın. Saçları bu kap içerisine bırakarak elinizle yavaş hareketlere ovalayın. Ardından dikiş yerlerinden aşağı doğru tutarak musluk altında şampuandan arındırın.
Saçların kolay taranması için aynı işlemi kremli su ile tekrarlayın. Kabın içine su ve saç kremi koyun. Çıt çıt saçları 1 dakika süreyle suyun içinde bekletin. Kaptan çıkarın nazikçe geniş dişli bir tarak yardımıyla tarayarak durulayın.
Mutlaka dikiş ya da tarak yerlerinden baş aşağı asarak kurumaya bırakın.
Daha hızlı kuruması için baş aşağı tutarak fön makinesiyle kurutabilirsiniz.

Exit mobile version