Çim Suyu Nasıl İçilir?

Çim suyu buğday çiminin yetiştirilmesiyle elde edilen şifa kaynağı içeceklerden biridir. Bir çok faydası olan çimen suyunun etkileri tıbbi olarak kanıtlanmış dünya üzerinde kabul görmüştür.

Günümüzde her yediğimiz gıdada bulunan katkı maddeleri yüzünden bir çok kanser vakası görülmektedir. Uzmanlar kanseri önemli derece de engellemek için sağlıklı ve doğal yaşamı tercih etmemiz gerektiği vurgulamaktadır. Yapılan araştırmalar buna ilave olarak çim suyunun içiminin de kanseri önlemede önemli derece de etkili olduğunu göstermektedir.

Çim suyu aslında düşünüldüğü kadar yeni bir şey değildir. Kimyager Charles Schnabel buğday çimi suyunun vücut direncini arttırdığını 1900’lü yıllarda fareler üzerinde yaptığı deneyle kanıtlamıştır. Schnabel’den sonra ise 1940’lı yıllarda Ann Wigmore isimli bilim kadını şifalı otlarla ilgili geniş çaplı bir araştırma yapmıştır. Dört binin üzerinde şifalı bitkiyi faydaları ile birlikte araştıran Wigmore, buğday çimi suyunu ilk sıraya koyarak çim suyunun faydasını kanıtlamıştır. Daha sonra yapılan araştırmalar da bu tezi destekler niteliktedir.

Çim Suyunun Faydaları Nelerdir?

Çim suyunun içerisinde A,B,C ve E vitaminleri ile birlikte bolca potasyum, magnezyum gibi mineraller de bulunmaktadır.

Çim Suyu Nasıl Hazırlanır ve Çim Suyu Nasıl İçilir?

Çim suyu buğdaydan tohumundan yapılmaktadır. Evde yetiştirilmesi ve yapılması oldukça kolay olan buğday çimini yapmak için bir tepsi, buğday tohumu ve toprak yeterli olacaktır. Sekiz saat önce tohumları ıslatarak bekletin ve ilk katmana iki üç parmak kalınlığında toprak dökün. Daha sonra ise üzerini ıslattığınız buğday tohumları ile sık bir biçimde komple kapatın. Üzerine bir katman daha toprak ilave ettikten sonra sprey başlığı bulunan bir şişeyi suyla doldurun ve sabah akşam olmak üzere sprey yöntemiyle tohumları sulayın. Bir hafta sonra çimler istenilen boyuta ulaşacaktır. Bunu anlamak içinse çimin yanından ikinci bir filizin çıkıp çıkmadığını kontrol edin. Eğer çıkmaya başlamışsa çimler biçilmeye hazırdır.

Çim suyu sıkma makinesinde bir tutam çimin suyunu sıkın ve shot bardağına dökerek sabahları aç karnına tüketin. Tadı acı gelebilir. Acı tattı biraz olsun engellemek için bir dilim karpuz yada bir dilim greyfurt yiyebilirsiniz.

Çim suyu sıkma makinelerine e-ticaret sitelerinden ulaşabilir aynı zamanda buğday tohumlarını aktarlardan edinebilirsiniz. Çim sindirilmesi zor bir bitki olduğundan yenmesinden çok suyunun sıkılarak tüketilmesi önerilir. Her gün bir shot çim suyu sağlığınızı olumlu yönde etkileyecek ve daha kaliteli bir yaşam sürmenizi sağlayacaktır.

Çimen suyu içmek için başka bir yöntem de çim suyu tozudur. Çim suyu tozunu internetten satın alabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı çim tozunu 1 bardak ılık su ya da taze sebze-meyve suyu içine karıştırarak içebilirsiniz. Çim suyu tozuna tat olarak en çok yakışan taze domates ya da havuç suyunu öneririz.

Exit mobile version