Cilt Tonuna Göre Ruj Rengi Nasıl Seçilir?

Bazen katalogda, model üzerinde ya da bir arkadaşımızda görüp beğendiğimiz o mükemmel kırmızı ruju ya da capcanlı bir şeftali rengini bir türlü kendimize yakıştıramaz, bir hevesle satın alıp sürmeye cesaret edemeyiz. Genellikle bu durumun en büyük sebebi, cildimize uygun doğru ruj rengi seçimi yapamamak. Cilt tonunuzu belirlediğiniz takdirde uzmanların önerileri ve markaların yönlendirmeleri ile dudaklarınızı ön plana çıkaran o harika rengi bulmak hiç de zor olmayacak. Cilt tonuna göre ruj rengi seçimi için önce cilt tonunuzu hangisi onu belirleyin.

Cilt Tonunuzu Belirleyin

Cilt alt tonları, sıcak, soğuk ve nötr olmak üzere 3 kategoriye ayrılır. Cilt tonunuzu belirlediğiniz takdirde sadece ruj seçiminde değil, fondöten, allık, saç rengi, takılar ve kıyafetlerinizde de kendinize en çok yakışan renkleri tercih edebilirsiniz.

Soğuk alt tonlar nasıl belirlenir?

Cilt tonunu doğru şekilde tespit etmek için gün ışığı kullanılır.

– Gün ışığında cildinizde pembe, kırmızı ya da mavimsi tonlar varsa soğuk alt tonlu cilde sahip olduğunuz anlamına gelir. Bu şekilde söylendiğinde biraz karmaşık gelebilir.
– Cilt alt tonunuzu anlamak için ışığın altında bileğinizin iç kısmına bakın. Eğer damarlarınız mavi ya da mor görünüyorsa soğuk alt tona sahipsiniz.
– Teniniz bronzlaşma öncesi pembeleşme, kızarma ve yanma eğilimindeyse,
– Kendinize en çok gümüş rengi takıları yakıştırıyorsanız,
– Mavi, mor, pembe gibi soğuk renklerde kıyafetler giydiğinizde daha canlı görünüyorsanız soğuk alt tona sahip olduğunuza emin olabilirsiniz.

Sıcak alt tonlar nasıl belirlenir?

– Cildinizi doğal ışık altında inceleyin. Sarı, şeftali ve altın renklere sahip ciltler sıcak alt tonlu olarak kategorize edilir.
– Sıcak alt tonlu ciltlerde damarlar yeşil renkte görünür.
– Güneşin cildiniz üzerinde etkilerine bakın. Eğer kolayca bronzlaşıyor, cildiniz altın, karamel gibi tonlara bürünüyorsa,
– Teninizi en çok altın takılar tamamlıyorsa,
– Sarı, kırmızı, bej, tarçın, kahverengi kıyafet ve aksesuarlarla daha iyi göründüğünüzü düşünüyorsanız, bütün bu ipuçları sıcak alt tonlu bir cilde sahip olduğunuz anlamına gelir.

Nötr alt tonlar nasıl belirlenir?

– Damarlarınızın hangi renk göründüğüne karar veremiyorsanız büyük ihtimalle nötr alt tonuna sahipsiniz.
– Nötr alt tonlu ciltler, baskın bir sıcak ya da soğuk renk tonuna sahip değildir. Güneşte yanabilir ve bronzlaşabilir.
– Altın ve gümüş takıların her ikisi de cildi tamamlar.
– Kıyafet ve aksesuar seçiminde oldukça şanslı olan nötr alt tonlu ciltlere her renk yakışır.

Cilt Tonuna Göre Ruj Rengi Seçimi

Mükemmel ruj rengi seçmek tek seferde kolay değildir. Ne yazık ki bunu yapabilmek için farklı ton ve renklerde deneme yapmanız gerekebilir. Cilt alt tonunuzu belirlediyseniz size en çok yakışan ruj rengini bulmak artık daha kolay olacak.

Soğuk alt tona uygun ruj renkleri

Mavi ve pembe alt tonlara sahip soğuk ten renklerinin en iyi tamamlayıcısı, soğuk alt tonları olan ruj renkleridir. Mavilik, morluk ve pembelik barındıran tüm renkler soğuk teninize çok yakışır. Mavimsi ve mor alt tonlu kırmızı, vişneçürüğü, mürdüm gibi canlı renklerin yanı sıra pembe tonlu nude rujlar tercih edebilirsiniz. Açık renk gölgeler soluk ve cansız görünüme neden olabilir.

Sıcak alt tona uygun ruj renkleri

Sıcak ten rengini en iyi şekilde yansıtabilecek ruj renkleri, turuncu, sıcak kırmızı, bordo, mercan, kiremit ve toprak tonları. Bronz ışıltılar barındıran tüm renkler, sıcak alt tonlu kadınların cildine ekstra bir ışıltı kazandırır. Sıcak alt tonlu kahve, nar çiçeği, şeftali, bakır ve nude ruj seçiminde şeftali ve toprak alt tonluları tercih edebilirsiniz. Sıcak cilt tonuna sahipseniz cansız görünmemek için soluk, küllü ve gri alt tonlardan uzak durmalısınız.

Nötr alt tona uygun ruj renkleri

Çoğu insan sıcak ya da soğuk alt tonlara sahiptir. Eğer nötr bir alt tona sahipseniz daha şanslı olduğunuzu söyleyebiliriz. Çünkü nötr alt tonlu kişiler, diğerlerinde daha geniş bir tamamlayıcı renk yelpazesine sahiplerdir. Pembe ve mavi alt tonlu kırmızıdan şeftaliye kadar hemen hemen tüm renkler nötr cildinizi mükemmel şekilde tamamlar.

 

Exit mobile version