Cilt Rengi Nasıl Açılır?

Cilde rengini veren melanin pigmenti melanosit hücrelerinden üretilir. Melanin pigmentinin yapısının değişmesinde bazı çevresel faktörler de rol oynamaktadır. Örneğin stres, güneş, cilt kuruluğu, kozmetikler ve çevre kirliliği melanin pigmentinde artışa sebep olabilir. Bu da zamanla cilt renginin yer yer veya genel olarak koyulaşmasına ya da lekelere yol açar. Cilt renginde koyulaşmanın doğal yöntemlerle nasıl açılacağından bahsedeceğiz. Ayrıca güneşin sebep olduğu cilt lekelerini yok etmek için ilgili yazımızı okuyabilirsiniz. Renk farklılıklarını bazı doğal yöntemlerle çözmek mümkün ancak eğer cilt koyuluğu genetik ise ve yukarıdaki sebeplerden herhangi biri ile ilişkili değil ise bu yöntemler pek bir işe yaramayacaktır.

Cildi Süt İle Beyazlatma

Süt bir kalsiyum kaynağıdır ve cildin nemlenmesinde büyük rol oynamaktadır. Bu sebeple cilt kuruluğu ve kalsiyum eksikliğine bağlı renk farklılıkları süt maskesi ile çözülebilir. Bunun için sadece 1 kâse süt ve bir parça bez yeterlidir. Öncelikle süt sıcak değil fakat ılık olacak şekilde biraz ısıtılır. Sonra bez parçası ılık sütle ıslatılır. Bezdeki fazla sütü almak için bez sıkılır. Sonrasında bez tüm cilde sürülür. Bu işlem sütün cilde tamamen yayılması için 3 veya 4 kez tekrarlanmalıdır. Bu işlem birkaç hafta boyunca her gün olmak üzere tekrarlanmalıdır. Böylece memnun edici sonuçlar alınabilir.

Cilt Rengi Nasıl Beyazlatılır/Açılır?

Cilt Rengini Yoğurt İle Açma

Yoğurdun içeriğindeki laktik asit ciltte koyulaşmaya yol açan ölü hücrelerin cilt yüzeyinden atılmasına yardımcı olmaktadır. Laktik asit bu sebeple cildin yenilenmesinde etkin bir rol oynar. Sadece yoğurt cilde uygulanabileceği gibi başka bazı maddelerin de eklenmesi ile hazırlanacak maskeler de cilde sürülebilir. Eğer sadece yoğurt kullanılacaksa her gün cilde uygulandıktan sonra birkaç dakika bekletilerek güzel sonuçlar alınabilir. Yoğurdu limon suyu ve yulaf ezmesi ile karıştırarak bir cilt maskesi yapmak da mümkün. Maskeyi yüzde 15 dakika bekletmek yeterlidir.

Cilt Rengi Nasıl Beyazlatılır/Açılır?

Cilt Açılmasında Limon Suyu

Limon yağlı ciltlerde gözenekleri sıkılaştırdığı gibi C vitamini içeriği ile yeni cilt hücrelerinin oluşmasına ve cildin beyazlamasına yardımcı olur. Bir limonun suyu sıkılarak tüm yüze uygulanmalı ve 15-20 dakika bekletildikten sonra yüz yıkanmalıdır. Bu uygulama her gün tekrarlanmalıdır. Yağlı ciltler ise 1 çay kaşığı limon suyu, 2 çay kaşığı gül suyu ve 1 çay kaşığı Fuller toprağını karıştırarak maske haline getirebilir ve yine 15-20 dakika boyunca ciltte bekleterek etkili sonuçlar elde edebilir. Kuru ciltler ise bir çay kaşığı limon suyu, bir çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı zeytinyağını karıştırarak cilde sürebilir ve 10-15 dakika beklettikten sonra yıkayabilir. Limon suyu uygulandıktan sonra güneşe çıkmak sakıncalıdır.

Cilt Rengi Nasıl Beyazlatılır/Açılır?

Pirinç Unu İle Cilt Beyazlatma

Pirinç unu cildi beyazlatmada oldukça etkili bir yöntemdir. Cildi nemlendirdiği gibi yaşlanmanın da önüne geçmektedir. Bunun için yarım veya bir bardak pişmemiş pirinç toz haline getirilip, bir miktar süt veya su ile macun kıvamına gelene dek karıştırılmalıdır. Karışım haftada 2-3 defa tekrarlanmalı ve 20 dakika boyunca ciltte bekletilmelidir.

Cilt Rengi Nasıl Beyazlatılır/Açılır?

Exit mobile version