Çakralar Nasıl Açılır?

Birçoğumuzun sağlık bilgileri arasında belki de pek sık duymadığı bir kelimedir çakra veya çakralar. Çakralar nasıl açılır konusuna geçmeden önce çakranın ne anlama geldiğini bilmemiz gerekir.

Çakra, insan vücudundaki yaşam gücü ve hayat enerji merkezlerinin her bir noktalarıdır. Yaşantımızda çakralara bir benzetme yapılmak istenirse pervaneler veya enerji girdapları benzetmesi uygun olabilir. Doğadaki tüm güzelliği ile sağlıklı şekilde açmış her türlü çiçek insan vücudundaki sağlıklı çakraları gözünüzün önüne getirmenize yardımcı olabilir.

Yukarıda hayat enerji merkezi ve yaşam gücü olan her bir nokta dedik ya, işte bu her bir noktada bulunan çakranın sorumlu olduğu duygu, organ ve fonksiyonu vardır. Dolayısıyla çakraların görevleri son derece karmaşık olup yaşantımızı birinci dereceden etkilerler. Yaşantımızı birinci dereceden etkileyen çakralar belli dönemlerden tıkanabilir.

Tıkanabilen bu çakralar nasıl açılır?

İnsan vücudunun omurgasını bir enerji yolu veya bir elektrik hattının genel dağıtıcısı olarak düşünürsek, ana çakraların bu omurga boyunca dizilmiş olduğunu söylemek yanlış olmaz. Omurilik, vücuttaki tüm organlara ve uzuvlara elektrik sinyali taşıdığı gibi, buralardan aldığı sinyalleri de beyne taşımaktadır. İşte bu hat üzerinde giriş ve çıkışların olduğu düşünüldüğünde, tam da bu giriş ve çıkışlarla vücudun yaşam sinyalleri yönetildiği görülecektir. Sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdüren kişilerde bu giriş ve çıkışların sigortaları da düzgün bir şekilde çalışır. Sağlıksız yaşam sürdüren kişilerde ise bu giriş ve çıkışların sigortaları ya hiç çalışmamakta, ya da düzensiz bir şekilde çalışmaya devam etmektedir.

İnsanın yaşamı boyunca vücudunda bulunan çakralar, çeşitli sebeplerden dolayı tıkanabilir.

Çakraların Tıkanma Nedenleri

Yukarıda sıraladığımız sebeplerden dolayı çakralar tıkanabilir. Böyle bir durumda insanın aklına hemen şu soru gelir. Çakralar nasıl açılır, temizlenir ve dengelenir?

İnsan vücudunda bulunan 7 çakranın her birinin ayrı ayrı açılış yöntemi mevcuttur. Bu çakra açma yöntemleriyle çakralarınızı temizleyip dengeleyebilirsiniz.

Çakra Açma Yöntemleri

Cesaret çakrası olan 1. çakranın açılması için korkuların kabullenilip zihinden çıkarılması gerekir.

Zevk çakrası olan 2. çakranın açılması için suçluluk duygusuna neden olan olaylar hatırlanılıp bunları kabullenerek, insanın kendisini bağışlaması ve suçluluk duygusunu aklından çıkarması gerekir.

İrade gücü çakrası olan 3. çakranın açılması için utanç duyulan anların hatırlanarak kabullenilmesi, devamında utanılan anların akıldan çıkarılması gerekir.

Sevgi çakrası olan 4. çakranın açılması için üzüntü ve keder yaşanılan olaylar kabullenilip, bu üzüntü ve keder veren olayların akıldan çıkartılması gerekir.

Gerçeklik çakrası olan 5. çakranın açılması için insanın kendine söylediği yalanları kabullenip, bu söylenen yalanların akıldan çıkarılması gerekir.

6. çakra olan 3. göz çakrasının açılması için insanı yanılgıya düşüren düşüncelerini kabullenip aklından çıkartması gerekir.

Düşünce çakrası olan 7. çakranın açılması için insanın kendisini dünyaya bağlayan bağlarını unutup aklından uzaklaştırması ve aklından çıkarması gerekir.

Üçüncü gözünüzü açmak ve farkındalığınızı artırmak için Üçüncü göz meditasyonu denen özel bir meditasyon yapmalısınız.Detaylı bilgi edinmek için https://nasiloluyo.com/ucuncu-goz-nasil-acilir/ adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Aslında insanın yaşantısını çok yakından ve derinden etkileyen çakraların, sağlıklı bir yaşam sürmek için devamlı olarak açık tutulmaları gerekir. Burada önemli olan insanın vücudundaki çakraları tanıması, hangi bölgedeki çakranın insanı hangi yönde etkilediğini bilmesi ve tıkanmaları halinde nasıl açılır sorusuna kendisinin cevap bulabilmesidir.

Exit mobile version