Boyanan Beyaz Çamaşırlar Nasıl Temizlenir?

boyanan beyaz çamaşırlar

Makineden çıkan temiz beyaz çamaşırların boyanmış olduğunu görmek oldukça can sıkıcı bir durum. Beyaz çamaşırların içine karışan siyah bir çorabı fark etmediğiniz olmuştur. Ya da bir şey olmaz düşüncesiyle renkli bir çamaşırı da bazen beyazlarla birlikte yıkarız ve sonuç; rengi bozulmuş çamaşırlar olur. Boyanan beyaz çamaşırlar tekrar beyazlar mı ya da renkleri karışmadan çamaşır yıkamak mümkün mü sorularının cevaplarını tüm detaylarıyla yazdık.

Boyanan Beyaz Çamaşırlar Nasıl Temizlenir?

Eğer sizin de başınıza böyle tatsız bir durum geldiyse boyanmış beyaz çamaşır beyazlatma işleminin doğru teknikler uygulandığı zaman aslında çok kolay olduğunu bilmenizde fayda var.

Mümkünse kirlenmiş, lekelenmiş çamaşırlarınızın kurumasına izin vermeyin. Kurudukları takdirde temizlemek zorlaşacaktır.

Makineye ıslak şekilde sadece beyaz çamaşırları atın. Beyazlar için üretilmiş deterjan ve az miktarda çamaşır suyunu ilk yıkamada alacak şekilde deterjan gözüne yerleştirin ve makineyi çalıştırın. Çamaşırlarınız eski beyaz haline dönecektir.

Beyaz çamaşırların rengi yoğun şekilde değiştiyse, marketten satın alabileceğiniz leke çıkarıcıyı talimatlara göre kullanabilirsiniz. Leke çıkarıcı eklediğiniz suya bastırdığınız beyazlar eski haline dönecektir.

Beyazların bu duruma gelmesini baştan önlemek için renkliler ve beyazlar olarak iki ayrı kirli sepeti kullanmanızı öneririz. Tabi evdeki diğer aile fertlerini de iki ayrı kirli sepeti konusunda ikna etmelisiniz. Tekine bile atsa razıyım diyenlerdenseniz uyaralım; sürekli çamaşır suyu kullanımı çamaşırlarınıza zarar verir.

Buraya kadar boyanan çamaşırları nasıl eski haline getirebileceğinize dair öneriler de bulunduk. Şimdi de renkleri karıştırmadan nasıl çamaşır yıkayabileceğinizden bahsedelim.

Özellikle 2 kişilik aileler ya da tek yaşayan kişiler çamaşır makinesini dolduracak kadar çamaşır çıkarmazlar. Böyle durumlarda az miktarda çamaşırları renkliler beyazlar ayrımı yaparak yıkamak hem zamandan hem de paradan çalar. Eğer çamaşırlarınızı birlikte yıkamak durumunda kalıyorsanız bu işin de bir püf noktası var. Piyasada birçok markanın renk koruyucu mendil ya da renk ayırıcı bez adı altında üretilen mendillerinden bulabilirsiniz. Renk ayırıcı mendiller renklerin birbirine karışmasını ve solmasını engeller.

Dikkatsizlik sonucu oluşan boyanmış çamaşırları nasıl eski haline getireceğinizden bahsettik. Zamanla sararan beyaz çamaşırların sarı lekelerini temizleme yöntemlerini okumak için Sararmış Çamaşırlar Nasıl Temizlenir yazımızı okuyabilirsiniz.

Exit mobile version