Beyaz Çanta Nasıl Temizlenir?

Bahar ve yaz aylarının renkli ve canlı havasına uygun kıyafetleri kombinlerken ayakkabı ve çanta seçiminde en sık kullanılan renk genellikle beyazdır. Beyaz renkli bir çanta, seçilen kumaş ve modele göre her türlü tarza uyum sağlayacaktır. Rugan ya da süet beyaz çantalar kıyafetin şıklığını tamamlarken, kumaş beyaz çanta sportif ve günlük kıyafetlerle harika bir uyum sağlar.

Sadeliği ve kullanışlılığının yanında beyaz çantaların en büyük dezavantajı çabuk kirlenmesidir. Kirli bir beyaz çanta da ne kadar gösterişli ve güzel bir tasarıma sahip olursa olsun bütün görünümünüzü özensiz hale getirecektir. Bunlar gibi nedenlerle, beyaz çanta temizliği özellikle bahar ve yaz aylarında sıkça yapmanız gereken bir temizlik işlemidir.

Malzeme Türüne Göre Beyaz Çanta Temizliği:

Kumaş Beyaz Çanta Temizliği: Kumaş çantalar yağmursuz ve sıcak havaların en çok tercih edilen modelidir. Özellikle günlük kullanımda sıkça tercih edilir. Genellikle keten ya da pamuklu kumaşlardan üretilen çantalar sık kirlendiği için temizliğini düzenli yapmak gerekir. Kumaş çantalar çamaşır makinesinde 30 derecede rahatlıkla yıkanabilir. Çamaşır makinesinde ya da elde yıkarken çamaşır suyu gibi ağartıcılar kullanmamaya özen göstermelisiniz. Eğer çanta renkli baskılardan oluşuyorsa mutlaka kullanma talimatını gözden geçirin. Sadece kuru temizleme öneriyorsa makine yıkamak baskıların dağılmasına sebep olabilir. Çanta üzerinde zımbalar varsa hızlı kurutmaya özen gösterin. Uzun süre ıslak kalması zımbaların paslanmasına ve kumaş üzerinde pas lekeleri oluşmasına sebep olabilir.

Deri Beyaz Çanta Temizliği: Deri çantaların temizliği süet ya da kumaşa göre nispeten daha kolaydır. Islak bir bezle çantayı silin. Mutlaka kuru bezle kurulayın. Üzerinde çıkmayan lekeler varsa beyaz sabunlu bezle lekeleri çıkarabilirsiniz. Ardından bezle durulayıp kurulayın. Beyaz deri çantaları depolarken naylon poşetlere koymayın. Kullanmayacağınız zamanlarda vazelinli pamukla çantayı ovarsanız kırılmaların önüne geçer, daha parlak bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Süet Beyaz Çanta Temizliği: Süet bütün ürünlerde olduğu gibi çantanın da temizliği özen isteyen bir işlemdir. İlk yapmanız gereken çantanın üzerinde leke olup olmadığını kontrol etmek. Bazen giydiğimiz jeanler süet çantada boya lekesi bırakabilir. Ya da toz lekeleri çantaya nüfuz etmiş olabilir. Bu durumda ilk yapmamız gereken süet silgisi ile lekeleri temizlemek olacaktır. Ardından süet fırçası ile tüylerin çıkış noktasından düz şekilde fırçalayın. Son olarak varsa süet spreyi sıkın ve nemsiz bir ortamda kurumaya bırakın.

Exit mobile version