Bebekle Uçak Yolculuğu Nasıl Yapılır?

bebekle uçak yolculuğu

Uçak seyahati en güvenli ve konforlu yolculuk olması sebebiyle hem yurt içi hem de yurt dışı seyahatlerde oldukça fazla tercih ediliyor. Bebekli ailelerin uçak seyahatine yönelik birtakım endişeleri olabiliyor. Ancak birinci ayını dolduran sağlıklı bebekler için uçak seyahatinin herhangi bir mahsuru yoktur. Sadece bazı noktalara dikkat edilerek bebekle uçak yolculuğu sorunsuz ve konforlu hale getirilebilir.

Bir aydan önce bebeğin uçakla seyahat etmesini zorunlu kılan durumlarda doktorunuza danışarak seyahati gerçekleştirebilirsiniz. Uçakla seyahat kuralları gereğince bebek 7 günlükten büyükse; 18 yaşından büyük bir refakatçi eşliğinde uçağa binmesinde bir sakınca yoktur. 7 günlükten küçük bebeklerin seyahatine ancak doktor raporu ile izin verilmektedir. 2 yaşına kadar tüm bebekler için geçerli bir diğer kural ise; her bir bebeğe bir refakatçi zorunluluğudur. Refakatçinin birden fazla bebekle uçak yolculuğu yapması gereken durumlarda ilk bebek için bebek bileti, diğer bebekler için çocuk bileti düzenlenmesi gerekir. Bebeklerden biri refakatçinin kucağında özel kemerle, diğer bebekler de koltuklarda bebek puseti içinde yolculuk yapabilirler. Pusetler refakatçi tarafından sağlanmalıdır.

Bebekle uçak yolculuğu nasıl yapılır?

Uçuş öncesi dikkat edilmesi gerekenler

Uçuş sırasında dikkat edilmesi gerekenler

Havalimanına ulaşım sırasında yapılacaklar

Eğer havalimanına uzak bir yerde oturuyorsanız, uçak kalkış saatinden birkaç saat önce havalimanına gitmeyi ihmal etmemelisiniz. Çünkü havalimanına varmak için kullanacağınız araçta bebeğiniz huysuzlanabilir. Huysuz bir ruh haline sahip bebeğin hemen uçağa binmesi işinizi daha da zora sokacaktır. Dolayısıyla araçtaki huysuzluğu gidermek ve dinlenmesini sağlamak için hava alanı bekleme salonunda durulması gerekiyor. Böylece bebeğin rahatlamış haliyle uçak seyahati başlayabileceksiniz.

Havalimanına ulaştıktan sonra elinizde bavulları mutlaka teslim edin. Böylece daha da rahat hareket edebilirsiniz. Havalimanlarının çoğunda bebekli aileler için emzirme ve süt sağma odaları yer alıyor. Bu odalara girerek bebeğinizi emzirebilirsiniz. Ancak uçağın kalkmasına az bir vakit varsa emzirme işini uçağa da bırakabilirsiniz. Bebeğin emzirirken rahatlaması uyumasını kolaylaştırır. Bu da, uçak seyahatinizi hem siz hem de bebeğiniz için daha konforlu hale getirecektir.

Bebekle uçak seyahati yapacak annenin yanında en az bir kişinin bulunmasını tavsiye ediyoruz. Kendisine yardımcı olacak birisinin bulunmaması işlerini zorlaştırabilir. Anne yorulduğunda bebeği taşıyacak bir akraba veya babanın da uçakta bulunması işleri daha kolay hale getirir.

Exit mobile version