Balık Sırtı Nasıl Örülür?

Hem estetik görünümü, hem de rahat hareket etme kabiliyeti sağlaması açısından tercih edilen uygulamadır. Balıksırtı saç modeli dalgalı veya düz saçlara uygulanır. İlk bakışta uygulaması zor gibi görünmesine karşın tekniği bilindiğinde rahatlıkla yapılabilir.

Saç örgüsüne başlamadan önce saçın temiz, yumuşak ve düzgün taranmış olmasına dikkat edin, örgünün daha rahat yapılabilmesi için saçların hafif ıslak olmasında da yarar var. Oturuşunuzda örgüyü en kolay şeklide yapabileceğiniz pozisyonu almanız gerekir, kollarınızı, kaslarınınız zorlayıcı oturuş şekli yorulmanıza ve örgünüzü düzgün yapamamanıza neden olacaktır. Uygulama esnasında saçınıza şekil verecek kremleri kullanmanızda iyi sonuç verebilir, böylece saçlarınız gün boyu aynı formda kalacaktır.

Nasıl Örülür?

Örgü iki tarzda uygulanabilir; ters ve düz örgü. Bu tarzlar da kendi içinde farklı modellerde yapılabilir: Çift balıksırtı, uzun saç balıksırtı, ensede balık sırtı, asimetrik balık sırtı, yandan balık sırtı, topuzlu balık sırtı, at kuyruğu balık sırtı, geniş balık sırtı gibi. Saç demetini iki eşit parçaya ayırın, ardından diğer saç tutamlarını bu iki parçaya bir alt, bir üst olmak üzere ekleyerek örmeye başlayın. Parmaklarınızı saçları tarar gibi kullanmanız saçların işlem sırasında düzgün kalmasını ve örgünün kolaylaşmasını sağlayacaktır. Her iki parçaya ilave edeceğiniz saç tutamlarının eşit miktarda olmasına dikkat edin.
Örgü bittikten sonra saçlarınıza bir toka ile tutturarak stabil kalmasını sağlayabilirsiniz, ayrıca, eğer isterseniz, saçlarınızı değişik aksesuarlarla da süsleyebilirsiniz.

Exit mobile version