Ayrık Otu Çayı Nasıl İçilir?

Bahçe ve tarlalarda yetiştirilen bitkilerin arasında kolaylıkla yetişebilen ayrık otu, bahçe ve tarlada bitki yetiştirenler için istenmeyen bir ot olsa da oldukça şifalıdır.

Halk arasında “ayrık kökü” adıyla da bilinen ayrık otu, hemen her iklimde yetişir. Özellikle bahçe ve tarlalarda kolaylıkla kendiliğinden yetişir. Yaprakları yeşil ve ince, sivri uçludur. Çok yıllık bir bitki olan ayrık otu, buğdaygillerden yabani bir bitkidir. Demir ve potasyum açısından oldukça zengin olan ayrık otu, A ve B vitaminleri de içerir.

Ayrık Otu Çayının Faydaları Nelerdir?

Ayrık Otu Çayı Nasıl İçilir?

Ayrık otu suyu için; 1 bardak ılık suya, kurutulup toz haline getirilmiş 1 çay kaşığı ayrık otu her gün yemeklerden önce karıştırılıp içilir. Acı olduğu için limon veya naneyle tatlandırabilirsiniz.

Ayrık otu çayı için; toplanarak kurutulmuş 20 gram ayrık otu, 1 litre suda kaynatılır. Kaynarken limon eklerseniz güzel bir tat elde edersiniz. Günde 3 çay bardağı tok karnına ayrık otu çayı tüketebilirsiniz.

Herhangi bir yan etkisi bilinmiyor olmasına rağmen yine de ilaç kullanıyorsanız, hamilelik durumu varsa veya emzirme dönemindeyseniz bu çayı düzenli kullanmaya başlamadan önce doktora danışmanızı tavsiye ederiz.

Exit mobile version