Avokado Yaprağı Çayı Nasıl İçilir?

Anavatanı Meksika olan avokado meyvesi, taze olarak tüketilir. Yemeklerde ve salatalarda sıkça kullanılır. Tropikal iklime sahip bölgelerin yanında Akdeniz iklimi bölgelerinde de yetiştirilir.

Timsah armudu diye de adlandırılan avokado, Türkiye’ye 1970’li yılların başında girmiştir. Türkiye’de halk arasında ‘’amerikan armudu’’ olarak da anılmaktadır.

Oldukça besleyici ve kalorili bir meyvedir. Kalorisinin %75’i içerdiği yağlardan gelmektedir. Avokado, potasyum, B, E ve K vitaminleri yönünden zengindir.

Avokado Yaprağı Çayının Faydaları Nelerdir?

Avokado Yaprağı Çayı Nasıl İçilir?

Tek kişilik bir avokado yaprağı çayı için, 1 bardak kaynamış suyun içine 1 tatlı kaşığı kurutulmuş veya 3 taze avokado yaprağını attıktan sonra yaklaşık 10 dakika daha kaynatın.

Kaynamanın ardından sıcakken süzün. Süzme işleminden sonra 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Ilıdıktan sonra avokado yaprağı çayınız hazırdır.

Akşam yemeğinden iki üç saat sonra veya yatmadan evvel içebilirsiniz. 5 gün düzenli kullanım sonrası 3 gün ara verilir. Toplam 20 gün kullanımdan sonra 20 gün ara verilmesi de önerilir. Tadını güzelleştirmek için herhangi bir madde eklenmesi tavsiye edilmez.

Düzenli kullanımından önce doktora danışmanızı tavsiye ederiz.
Kabızlık etkisi yaptığı için aşırı tüketilmesinden kaçınılmalıdır.

Exit mobile version