30’lu Yaşlar İçin Cilt Bakım Önerileri

Kırışıklıkların belirginleşmeye başladığı 30’lu yaşlar cilt bakımına özen gösterilmesi gereken dönemler arasında yer almaktadır. Yaşlanma kelimesi ile araları düzelemeyen kadınlar her zaman daha genç ve güzel görünmenin formüllerinin peşinden koşmaktadır. Hücrelerin yenilenme hızının bir alt vitese indiği 30’lu yıllarda ilk kırışıklıklar görünmeye başlar. Biyolojik fonksiyonların yavaşlamaya başlaması ile beraber ciltte,

• Yağ üretimi %30 oranında azalırken,
• Göz etrafında oluşacak yaşlanma belirtileri de %56 oranında artmaktadır.

İnce ve nazik bir dokuya sahip olan cildin günde iki kez doğru ürünler eşliğinde temizlenmesi önerilmektedir. 30’lu yaşlarda cilt bakımı için dikkat edilmesi gereken en önemli şey kullanılan kremlerin cilt yapısına uyum gösteren ürünlerden seçilmesidir. 20’li yaşlarda aknesiz ve sorunsuz bir cilt tipine sahipseniz kullandığınız ürünler cildinizde uyumsuz dahi olsa; bu uyumsuzluk çoğu zaman reaksiyon göstermez. Buna güvenerek 30’lu yaşlarda da aynı rutine devam etmek; beraberinde sivilce, kuruluk, yağlanma gibi etkilere sebep olabilir. Cilt tipiniz hakkında bir yargıya varamıyorsanız mutlaka bir dermatologla görüşmelisiniz. Doğru ürün seçiminde size yardımcı olacaktır.

Yüz Temizliği ve Durulamanın Önemi

Sabah uyandıktan sonra yapılacak olan temizlemenin cildi yapılacak günlük makyaja hazırlaması önerilirken, gece yatmadan önce yapılacak olan uygulamanın ise etkili bir temizlik ve nemlendirme üzerine kurgulanması tercih edilmelidir. Cildi yormadan nazik hareketler eşliğinde yapılacak olan temizliğin etkili bir durulama ile sonlandırılması önerilmektedir. Sağlıklı bir cildin en çok suya ihtiyaç duyduğu bu aşamada gözden kaçırılmaması gereken konular arasında olduğu da bilinmelidir. Bu dönemde yağlı ürünlerden kaçınılması önerilmektedir. Cildin yağlı nemlendiricilere ihtiyacı olduğu düşünülüyorsa o zaman bölgesel uygulamalar yapılması gerekmektedir. Yağlı kremler gözeneklerin tıkanmasına neden olabilir ve bu durum kısa süre içinde akne ve sivilce gibi oluşumların gözle görülür bir şekilde artmasına neden olabilir.

• Sabah makyaj öncesi kullanılması önerilen nemlendiricilerin C ve E vitamini açısından zengin olması tercih edilmelidir.
• Gece yatmadan önce kullanılacak olan nemlendiricilerde ise A vitamini olmasına dikkat edilmesi son derece önemlidir.
• Özellikle sıcak yaz aylarında gündüz saatlerinde cildin güneş koruyucu kremler eşliğinde kapatılması kırışıklıkların önlenmesi açısından son derece önemlidir.
30-lu-yaslar-cilt-bakim

Cilt Bakım Disiplini Nasıl Sağlanabilir?

Hayatı seven, aktif bir yaşamı olan ve güzel görünmek isteyen her kadının cilt bakımına gerekli özeni göstermesi gerekmektedir. Tüm gün boyunca dış etkilere maruz kalan cildimiz gece boyunca yenilenebilir ve bu şekilde uzun yıllar boyunca sorunsuz bir görünüm sergilemenize yardımcı olabilir. Sabah saatlerinde antioksidan içerikli serumlar eşliğinde temizlenecek olan cilt uygun nemlendiriciler ve güz çevresi için tercih edilecek ürünler ile tazelenmelidir. Gece yatmadan önce ciltten temizlenecek olan makyaj sonrasında uygun toniğin kullanılması ve nemlendirici sürülmesi ile de işlemlere son verilmesi gerekmektedir. Cilt temizliğine gösterilen özenin mutlaka vücut ve eller üzerinde de uygulanması önerilmektedir. Ilık bir duş sonrası vücudun nemlendirilmesi ve yatmadan önce ellerin kuvvetli bir ürün ile kuruluklardan arındırılması ve gerekli ise yatarken uyku eldiveni kullanılması tavsiye edilebilir.

Exit mobile version