20’li Yaşlar İçin Cilt Bakım Önerileri

Cilt bakımı için en önemli zamanlar olan 20’li yaşlar, aynı zamanda makyaj merakının da en üst seviyede olduğu yıllardır. Cilt bakımına ait rutini oluşturabilmek ve doğru ürünleri seçebilmek bu dönem için oldukça zorlayıcı bir süreçtir. 20’li yaşlarda henüz kırışıklık ibareleri görülmeye başlamamış, cilt elastikiyetini kaybetmemiş durumdadır. Bu zamanların en büyük sorunu; ergenlikten kalma akne ve sivilce lekeleri, ya da bilinçsiz kozmetik kullanımının sebep olduğu kuruluk ya da yağlanma gibi sorunlardır.

Her ne kadar 20’li yaşlarda cilt kendini çabuk yeniliyor olsa da ağır bir makyaja maruz kalmış cildin temizlenmemesi kısa zaman içinde sorunların yaşanmasına zemin hazırlayacaktır. Cilt tipine uygun olarak seçilecek cilt maskeleri bu dönem için oldukça ideal ürün seçenekleri arasında yer almaktadır.

• Haftada 1 gün cilt maskesi ile temizlik,
• Haftada 3 gün ise peeling etkisi yaratacak ürünler ile derinlemesine temizlik cildinizin hem ölü derilerden arınmasına hem de ihtiyacı olan nem dengesini geri kazanmasına yardımcı olacaktır.

20’li yaşlarda cilt temizliğinin ve nemlendirilmesinin gelecek yıllardaki cilt sağlığı açısından son derece önemli olduğu da unutulmamalıdır.

20 li yaşlar için cilt bakım önerileri

Cilt Tipine Uygun Temizlik Malzemelerinin Seçilmesinin Önemi

Cilt temizliği için son dönemlerde etkin kullanım sağlanmasına yardımcı olan jel veya su bazlı köpük formüllerini deneyebilirsiniz. Ergenlik döneminin tamamlandığı 20’li yaşlarda cilt uzun süre kendini tam olarak bulamayabilir. Belli dönemlerde değişiklik gösterebilecek cilt tipine uygun ürünlerin bulunması için konunun uzmanlarından yardım alınması en akıllı yöntem olacaktır.

Etkili bir cilt temizliği,
• Makyajın temizlenmesi,
• Cildin tonik yardımıyla canlandırılması ve
• Nemlendirilmesi ile son bulacaktır.

Nemlendiriciden önce kullanılması önerilen tonik, cildin canlanmasını ve nemlendirici öncesinde hazırlanması sağlamaktadır. Tonik seçimi cilt yapısı ile doğru orantılı olarak belirlenmelidir. Bu yaşlarda alkol içermeyen doğal ürünlerin tercih edilmesi daha sağlıklı olacaktır. Pek çok formül sayesinde evinizde doğal içerikler ile hazırlanmış tonikleri kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

20 li yaşlar için cilt bakım önerileri

Az Makyaj Yapılan Taze Ciltler İçin Temizlik Önerileri

Oldukça taze olan 20’li yaşlar cilt yapısının ağır serumlar ve yağlardan uzak tutulması önerilmektedir. Kendini korumayı henüz başarabilen genç cildiniz için en önemli konu düzenli olarak cilt temizliğine önem verilmesi olmalıdır. Cildinizin nefes almasını sağlayacak olan doğala yakın malzemeler eşliğinde temizleyebilir ve ileri yaşlar için sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz. Gece makyaj ile uyumamayı alışkanlık haline getirebilirseniz bu disiplini ömür boyu etkili bir şekilde uygulayabilirsiniz.

20 li yaşlar için cilt bakım önerileri

Göz ve gözaltı bakımı için neler yapılabilir?

Bu yaşlarda en az cilt bakımı kadar önemli olan bir diğer bölge ise göz çevresidir. Bu bölgeye yapılan makyajın uygun ürünler ile temizlenmesinin ardından gözaltı morluklarının veya torbalanmalarının önlenmesi için uygun nemlendiriciler tercih edilebilir. Doğal içeriklere sahip göz kremlerini tercih ederek bakışlarınızı cazip bir hale getirebilirsiniz.

Exit mobile version