Zorunlu Trafik Sigortası Teklifi Nasıl Alınır?

Zorunlu Trafik Sigortası trafiğe çıkan her motorlu araç için mecburi kılınmış bir sigorta türüdür. Kişileri trafik kazaları halinde korumayı amaçlayan kapsamıyla Araç Trafik Sigortası yılda bir kez poliçesi yenilenen bir prosedüre sahiptir. Araç sahipleri ya da işletenler yaptırmakla yükümlü oldukları Zorunlu Trafik Sigortası için poliçe yenileme zamanı geldiğinde bazı endişeler yaşarlar. Söz konusu endişelerin en yaygın biçimde görülenleri de Zorunlu Trafik Sigortası Teklifi aldıklarında yaşadıkları “pahalı mı, uygun mu, doğru karar mı” gibi endişelerdir.

Zorunlu Trafik Sigortası Teklifi Nasıl Hazırlanır?

Zorunlu Trafik Sigortası yaptırmaya karar verdiğinizde sizin için poliçe hazırlayacak bir aracı kurumdan destek alırsınız. Söz konusu aracı kurumlar yani sigorta şirketleri, aracın işleteni olan kişinin daha önceki kaza geçmişini göz önüne alan hasarsızlık indirimi konusunu, aracın model ve marka bilgilerini göz önüne alan risk konusunu incelerler. Ardından aracın kayıtlı olduğu ilin trafik kazası istatistiklerini ve tarik yoğunluğunu, aracın kullanım amacını, işletenin daha önceki poliçe yenileme dönemlerine olan sadakatini dikkate alarak bir teklif hazırlarlar. Görüldüğü üzere temelde mali yılın başında bir önceki yılın pirim ve teminatları göz önüne alınarak belirlenen rakamlar dışında araca ve işletene özel durumlar da teklifte belirtilen ödenmesi gereken rakam kısmına etki eder.

Zorunlu Trafik Sigortası Tekliflerini Değerlendirmek

İndirimli Trafik Sigortası tekliflerini, sizin aracınızın durumuna özel olan teklifleri sigorta şirketlerden almanın tek yolu aslında tüm sigorta şirketlerinden teklif istemek sonra da bu teklifleri belirli bir düzene göre sıralayıp doğru kararı vermektir. Sigorta şirketlerinin web sitelerinden, telefon yoluyla ya da acentelerle doğrudan iletişime geçerek zorunlu trafik sigortası teklifi alabilirsiniz. Teklifleri değerlendirme aşamasında dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır.

Trafik Sigortası Tekliflerini Değerlendirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Exit mobile version