Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatları

Trafik, muhtemel kazalar, arızalar ve stresle gerçek bir risk kaynağı. Ancak ulaşım için bir biçimde trafikte yer almak zorundayız. Peki, olası hasarlara, kazalara karşı alabileceğimiz tedbirler neler?
1. Kasko Sigortası: Çok severek satın aldığınız arabanızın başına gelebilecek kaza, hasar, eskime, arıza gibi sorunlara karşı Kasko Sigortası yaptırabilirsiniz.
2. Zorunlu Trafik Sigortası: Trafikte karışacağınız bir kaza sonucunda başka bir araca vereceğiniz zarar, yolcu ya da sürücüdeki sağlık veya can kaybı için de önlem almanız mümkün. Yapılmazı zaten devlet eliyle zorunlu kılınan Trafik Sigortasını yaptırarak başka araçlara, yolcu ve sürücülere verebileceğiniz olası hasarları teminat altına alabilirsiniz.

Zorunlu trafik Sigortası Fiyatları Hakkında

Ruhsatı üzerinize kayıtlı olan motorlu taşıt için yaptıracağınız Zorunlu Trafik Sigortası için ödeyeceğiniz ücretler bir sigorta şirketinden diğerine, bir araç marka ve modelinden diğerine, bir ilden diğerine değişir. Peki, Trafik Sigortası fiyatlarını sigorta şirketleri nasıl belirliyor, diyorsanız maddeler halinde şöyle özetlenebilir:

Uygun Fiyatlı Trafik Sigortası İçin Teklif Alarak Başlayın!

Zorunlu Trafik Sigortası için farklı sigorta şirketlerinden Araç Sigortası teklifleri alabilirsiniz. Böylece en uygun fiyatlı Trafik Sigortası teklifine ve size kaza anında en güçlü desteği sunacak sigorta şirketinin poliçesine kolayca ulaşabilirsiniz.

Fiyatlar Kişiye Göre Değişir mi?

Zorunlu Trafik Sigortası fiyatları, ruhsat sahibine ve araca göre değişiklik gösterir. Yani herkes için belirlenmiş net bir rakam yoktur. Söz konusu değişiklik, aracın yaşı, markası, kullanım amacı, işletenin karıştığı kazaların sayısı, aracın bağlı olduğu ilin trafik istatistikleri gibi verilerin değerlendirilmesiyle ortaya çıkar.

Araç Trafik Sigortası Fiyatlandırması Nasıl Yapılıyor?

Öncelikle poliçe fiyatını belirleyen sigorta şirketleri araç ruhsatı üzerinden bir sorgulama yaparlar. Yaptıkları sorgulama ile elde ettikleri bilgileri düzenli bir biçimde optimize ederek bir sonuca ulaşırlar. Ulaştıkları sonucu da rakamsal bir değere dönüştürüp, Zorunlu Trafik Sigortası yapılacak olan araç için ödenecek sigorta fiyatını belirleyip tekliflerini yaparlar.

Trafik Sigortası Fiyatını Kredi Kartına Taksitle Ödeyebilir miyim?

Zorunlu Trafik Sigortası ödeme koşulları sigorta şirketlerine göre değişiklik gösterir. Zorunlu Trafik Sigortası fiyat tekliflerini alırken ödeme ile ilgili detaylı bilgileri de edinebilirsiniz. Sigorta şirketleri, anlaşmalı bankalar aracılığıyla kredi kartına taksit ya da mevduat hesabınızdan aylık çekim imkânı sunarlar.

Kaza Anında Aranacak Telefon Numaraları

Trafik Sigortası için ödeyeceğiniz prim fiyatı aslında kaza anında size sunulacak teminat ve desteğin yatırımıdır.
Kaza anında yaşanan kazanın kapsamına göre aşağıdaki telefon numaralarına ihtiyacınız olabilir. Bu numaraları bir vatandaş olarak bilmeniz, cep telefonunuza kaydetmeniz gerekir.
112 Acil Servis: Yaralanmalı kaza varsa mutlaka aramalısınız.
110 İtfaiye: Ağır maddi hasarlı kazalarda bazen yangın çıkma ihtimali vardır. Bu duruma karşı hem araçtan uzaklaşın hem de mutlaka 110’u arayın.
154 Alo Trafik: Kaza anından sonra yaşanan ufak maddi hasarlar için Kaza Tespit Tutanağı tutarak olay yerinden ayrılabilirsiniz. Ancak karşı tarafla anlaşamazsanız, karşı taraftaki sürücünün alkollü olduğu, akli dengesinin yetersiz olduğu, sürücü belgesinin olmadığı gibi konularda şüpheniz varsa öutlaka 154 Alo Trafik hattını arayarak kaza yerine çağırmalısınız.
155 Polis: Yaşanan trafik kazasıyla ilgili polisten destek almak üzere 155’i arayabilirsiniz.

Exit mobile version