Zorunlu Deprem Sigortası Sorgulama Nasıl Yapılır?

DASK olarak bilinen Deprem Sigortası, depremin ve sigortanın genel kapsamında belirtilen bazı diğer afetlerin sonrasında yaşadığınız meskenin göreceği hasarı tamir ettirmek, yeniden yaptırmak ya da bu süreçte kiralayarak başka bir konutta kalmak konularında size destek sunacak bir teminat sağlar. Söz konusu teminattan faydalanabilmek için yılda bir kez yenilenen poliçelerle Deprem Sigortası yaptırmanız ve sigorta poliçenizde belirtilen oranda prim ödemeniz gerekir. Konutunuzun DASK için uygun olup olmadığını, ödeyeceğiniz poliçenin miktarını, elde edeceğiniz olası teminatın tutarını öğrenmek üzere Zorunlu Deprem Sigortası Sorgulama, DASK sorgulama adlarıyla bilinen ortak bir online sistemden yapabilirsiniz.

DASK Sorgulama Ne İşe Yarar?

Deprem Sigortası sorgulama işlemi ile dakikalar içinde online olarak sigortalatmak istediğiniz konutun ya da meskenin DASK için uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Konutu yeni satın aldıysanız ya da el değiştirdiyse sizden önceki sahibinin DASK yaptırıp yaptırmadığını da yine bu sorgulama ile anlayabilirsiniz. Ancak Deprem Sigortası Sorgulama işinin en avantajlı tarafı DASK yaptırmanız halinde ki yaptırmanız zorunludur, ne kadar prim ödeyeceğinizi öğrenmenizdir.

Zorunlu Deprem Sigortası sorgulama işlemi size, olası bir afet sonrasında ne kadar teminat alabileceğinizle ilgili bir fikir de verebilir. Elbette yapının neresinin ne ölçüde hasar göreceğini ön görmek mümkün değil. Ayrıca bu teminatlar ancak, deprem sonrasında konuta gelip inceleme yapan uzmanların raporu sonucunda ortaya çıkar.

DASK Neyin Kısaltmasıdır?

Zorunlu Deprem Sigortası ile eş anlamlı gibi kullanılan DASK aslında bu sigortanın yapılmasını sağlayan ve denetleyen kurumun kısa adıdır. Açılımı Doğal Afet Sigortaları Kurumu’dur.

Deprem Sigortası Hangi Afetlerin Vereceği Hasarı Kapsar?

Temelde depremin ya da yer sarsıntısının neden olduğu hasarları kapsamak üzere geliştirilmiş bir Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK, yangın, tsunami, fırtına kaynaklı hasarları da temin eder.

DASK’ın amacı Nedir?

DASK, temelde doğal afetler sonrasında konut sahiplerine hasarlarını karşılama konusunda destek sunmayı amaçlar. Bu amacın altında vatandaşın evsiz kalmaması, sosyal düzenin bozulmaması, çocuk ve gençlerin ev ortamı sıcaklığından uzakta büyümemesi yatar. Zira depremde evi yıkılan aileler yakınlarının evlerine sığınarak ya da sığınma evlerine yerleşerek temel aile düzeninden uzaklaşabilmektedir. Bu durumda hem çocuklar hem de yetişkinler için çok zordur.

Deprem Sigortasını Ne Zaman Yenilemeliyim?

Yılda bir kez sigorta poliçenizi yenilemelisiniz. Yenileme sürecini kaçırmamanız size ödeyeceğiniz primde uygulanacak indirimle dönüş sağlar.

Exit mobile version