Zebra Perde Nasıl Silinir

Tül ve güneşlik ihtiyacının tek ürünle karşılanmasını sağlayan zebra perde kullanışlı ve kullanıldığı ortamla uyum sağlayacak renk alternatiflerine sahip bir perde çeşididir. Şeritler halindeki sık dokulu kumaşlar ve tül kumaşların aralıklı olarak dizilmesiyle ortaya çıkan bu perdeler; ofis, otel, kafeterya ve konutlarda tercih edilen bir perdedir.

Zebra Perde Nasıl Silinir?

Zebra perde çok kolay kirlenen bir perde değildir. Bunun sebebi çözgüde kullanılan ipin, bilinen iplere benzemeyen ipler olmasıdır. Bu ipler, toz emmeyen özel ipliklerdir. Apreleme işlemi sırasında eriyerek kumaşa kaynayan bu iplerin, kiri hapsedecek kimyası yoktur.

Ayrıca sık hareket ettirilen perdeler oldukları için tutunmaya çalışan toz da bu açma kapama işlemi sebebiyle buna fırsat bulamıyor.

Zebra perdeler üzerinde oluşan hafif tozu 2-3 haftada bir, elektrik süpürgesinin ince ucuyla alabilirsiniz.

Perdelerinizi silme işlemini ıslak mendille gerçekleştirebilirsiniz. Alkolsüz ıslak mendil kullanmaya özen gösterin. İstediğiniz sıklıkta silebilirsiniz. Ayrıca silerken renkli kısımları ile tül kısımlarını aynı ıslak mendille silmemeye dikkat edin. Bu işlem perdelerinizin kirini alacak ve kuruduktan sonra gayet temiz görünmelerini sağlayacaktır.

Yıkamak, zebra perdeler için önerilen bir yöntem değildir. Bu nedenle eğer uzun zamandır kullandığınız zebra perdelerinizin profesyonel bir temizliğe ihtiyaç duyduğunu düşünüyorsanız, perdelerinizi perde yıkama hizmeti veren profesyonel firmalara teslim edebilirsiniz.

Zebra Perde Kullanımında Dikkat Etmeniz Gerekenler:

Exit mobile version