Zara Online’dan Nasıl Alışveriş Yapılır?

Zara Firması Hakkında Bilgiler

İspanya’nın Galiçya bölgesinde 1975 yılında kurulan firma dünyanın hazır giyim firmalarından biridir. Inditex grubun ana markasıdır. Grubun diğer markaları arasında Massimo Dutti, Pull and Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home ve Uterqüe gibi bilinen başarılı firmalar bulunmaktadır.

Aslında yola Zorba,The Greek filiminden etkilenip Zorba ismiyle çıkan firma, sonrasında benzer isimli işletmelerin olduğunu farkedince Zara’ya dönüşür. Amancio Ortega ve Rosalía Mera’nın ortaklığıyla kurulduktan sonra 80li yıllar boyunca İspanya’da tanınır ve 1988 yılında ilk olarak Porto’daki şubesiyle yurtdışına açılır. Zaman boyunca 88 ülkede, 2100 şubeye ulaşır.

Giysilerin üretimi kendi fabrikalarında İspanya, Portekiz, Türkiye ve Fas gibi ülkelerde yapılmaktadır. Yıllık ortalama 12000 yeni dizayn satışa sunulur. Sıfır reklam politikası tercihiyle reklam harcaması yerine yeni mağazaları satın alımı gerçekleştirmektedir.

2011’de Greenpeace’le diyaloga başlayan şirket, 2020’ye kadar üretimdeki zararlı kimyasalları kaldıracağını taahhüt etmiş ve bu alanda öncü firma olmuştur.

Zara Online

Firma online satış seçeneğini 2011’de global olarak tanıtmıştır. Ülkemizde ise her ne kadar online sitesinde henüz satış seçeneği bulunmasa da, başarılı tasarımı ve özgün kataloglarıyla firmanın web sitesi ön plana çıkıyor. Yeni ürünleri ayrı bir başlığın olduğu sitede, giysi türleri dışında koleksiyonları da inceleyebilirsiniz. Sürekli yenilenen tasarımlar sayesinde istediğiniz ürünü bulmakta zorlanmayacaksınız ancak mağazadan alışveriş yapacakken, özellikle indirim zamanında acele etmeniz lazım. Şirketin stok stratejisi gereği depo olarak tek bir mekan kullanılıyor(La Coruna,İspanya) ve üretim olarak çok fazla sayıda yapılmıyor. Bu nedenle mağazalarda sık sık farklı ürünler görülebilir.Zara Online Shop'tan Alışveriş

Sitede bir katalogdan yola çıkarak ürün seçebilir veya direkt ürünü bularak bilgi edinebilirsiniz. Fiyat ve renk seçenekleri dışında kombin yapmak için sunulan önerilere de göz atın.

Zara Mobil Uygulaması

Uygulamayı kullanmak için Android ve Ios sisteminde store uygulamalarında Zara uygulamasını aratıp indirin. Zara uygulamasını açtığınızda öncelikle bulunduğu bölge seçmeniz gerekiyor. Web sitesindeki koleksiyonlarını bu yolla mobilde de inceleme şansınız var. Ürünü açtığınızda sağ üst köşede “+INFO” kısmına tıklayarak, web sitesinde sunulan bilgiler dışında, ürünün hangi mağazalarda bulunduğunu anlayabilirsiniz.

Exit mobile version