Yurt Dışı Sağlık Sigortası Nedir?

Türkiye yaklaşık 30 yıldır Avrupa Birliği’nin üyelerinin yararlandığı haklardan vatandaşları da yararlansın istiyor ve dış politikada bu konuda büyük bir çaba gösteriyor. Özellikle son yıllarda Avrupa’da vizesiz dolaşım hakkı, Türk insanın hayallerini süslüyor. Zira Avrupa ülkelerine vize şartı olmadan çıkabilmek, yeni ufuklar keşfetmek, vizyon sahibi olmak demek. Elbette bu çok soyut görünen kavramlar da daha iyi iş fikirleri, daha başarılı eğitim, daha güzel şehirleşme isteği, daha keyifli yaşama arzusu demek. Yurt dışına çıkma oranlarını arttıracak olan vizesiz Avrupa’ya çıkış ne zaman mümkün olur bilinmez ama seyahatlerde Yurt Dışı Sağlık Sigortası yaptırmak bugün de gelecekte de son derece önemli olmaya devam edecek.

Yurt Dışı Sağlık Sigortası Nasıl Yapılıyor?

Yurt dışı sağlık sigortası yaptırmak son derece kolay bir işlemdir. Çok fazla zorlayıcı detayları yoktur. Seyahat Sigortası yapmaya yetkisi olan sigorta şirketlerine yüz yüze ya da online başvuru yaparak işlemleri kolayca yapabilirsiniz. Burada çok oyalanmaya vaktiniz yoksa sizin için en keyifli alternatif online yurt dışı sağlık sigortası yaptırmak olacaktır. Pek çok sigorta şirketinin online sigorta hizmeti vermesi son yıllarda oldukça trend bir hale gelmiş durumda. Sigortanızı online olarak yaptırmak isterseniz güvenli ödeme sistemi, iyi optimize dilmiş online platform, kullanıcıya yeterli bilgi veren ve alt yapı konularında gelişmiş online seyahat sağlık sigortası alanlarını tercih ederek sorunsuz bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yurt Dışı Sağlık Sigortasını Nereden Yaptıracağım?

Yurt dışına seyahate çıkarken yaptıracağınız Yurt Dışı Sağlık Sigortasını sigorta şirketleri aracılığıyla kolayca yaptırabilirsiniz. Bu konuda size zaman kazandıracak ve avantajlı fiyatlarla Yurt Dışı Sağlık Sigortası yaptırmanıza yardımcı olacak birçok güvenilir sigorta firması mevcuttur.

Keyifli Bir Yurt Dışı Tatili

Bazıları sıklıkla yurt dışı seyahatlerine katılacak kadar şanslıyken bazıları hayatında bir kez çıkar ya da henüz hiç çıkamamıştır. Ne sıklıkla seyahat ediyor olursa olsun yurt dışında herkesin görmek istediği bir yer mutlaka vardır. Görmek istediğiniz yerleri keyfiniz kaçmadan gezmek için seyahate çıkmadan önce bazı önlemler almanız gerekir. Bu önlemlerden en önemlisi de yurt dışı sağlık sigortasıdır. Yolculuk başladıktan bitene kadar geçen sürede yaşayabileceğiniz tüm sağlık sorunları için alacağınız en güçlü önlem olan sağlık sigortası size tedavi konusunda destek sunar.

Vize Sağlık Sigortası Nedir?

Yurt dışına çıkarken bazı ülkeler vize şartı olarak Seyahat Sigortası yaptırmanızı ya da Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmanızı isteyebilirler. Söz konusu vize şartı olarak aranan Yurt Dışı Sağlık Sigortasına Vize Sağlık Sigortası da denir.

Yurt İçi Seyahat Sağlık Sigortası Yok mu?

Seyahat Sigortası, temelde gezi, iş, eğitim, sağlık amaçları fark etmeksizin yapacağınız yolculuklarda yaşayabileceğiniz sağlık sorunları için sağlık hizmeti almanızı sağlamayı amaçlar. Dolayısıyla seyahatinizin amacı ya da nereye yapılacağı Seyahat Sağlık Sigortasının yapılıp yapılmayacağına etki etmez. Yurtiçindeki seyahatlerinizde de Seyahat Sağlık Sigortası yaptırabilirsiniz.

Yurt Dışı Sağlık Sigortası Fiyatına Neler Etki Eder?

Seyahat Sağlık Sigortası fiyatları birden fazla etkene göre değişir. Dolayısıyla her sigorta şirketi her benzer durum için aynı sigorta pirim fiyatını vermeyeceği gibi her poliçenin kapsamı da aynı değildir. Söz konusu etkenler şöyle sıralanabilir:

Ülke Dışı Seyahat Sağlık Sigortası Neleri Teminat Altına Alır?

Yurt dışı seyahat sağlık sigortası poliçeleri kişiden kişiye değişir. Zira size özel hazırlanan poliçelerin kapsamlarında siz, ihtiyaç duyabileceğiniz detayları belirterek daha fazla madde ekleyebilir ya da teminat kalemlerini azaltabilirsiniz. Bununla beraber vize seyahat sağlık sigortası yaptırdığınızda vizeyi isteyen ülkenin şartlarına uygun teminat kapsamlarını sağlamanız gerekir. 30.000 Euroluk Seyahat Sağlık Sigortası için de benzer durum geçerlidir. Ancak genel hatlarıyla Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası poliçeleri aşağıdaki maddeleri kapsar.

Kimler Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası Yaptırabilir?

Yurt dışına tatile çıkmak isteyenler, yurt dışına iş seyahatine çıkanlar, yurt dışına eğitim, sağlık, turizm, akraba ziyareti gibi amaçlarla çıkmak isteyenler ülke dışı seyahat sağlık sigortası yaptırabilirler. Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmak için yurt dışına çıkıyor olmak ve Türkiye sınırları içinde ikamet ediyor olmak gerekir.

Yurt Dışı Seyahat Sigortası İle Neleri Teminat Altına Alabilirsiniz?

Yurt dışına çıkarken yaptırmanı gereken Seyahat Sigortası ile yaşayabileceğiniz pek çok aksaklık için çok güçlü bir önlem almanız mümkün. Bu da seyahatin keyfinin hiç kaçmayacağını garanti edecektir. Ülke dışı seyahat sigortasının neleri teminat altına alacağı konusu sizin ihtiyaçlarınıza göre belirlenir. Sigorta şirketiniz size genel bir teminat teklifi yapar. Ancak bu teklifi genişletmek ya da daraltmak üzere siz de geri bildirim yapabilirsiniz. Çok genel bir tanımla aşağıdaki konular Seyahat Sigortası kapsamındadır.

İnsanlar Neden Seyahat Sigortası Yaptırır?

Kendinizi Güvende Hissederken Dünyayı Keşfedin!

Dünyayı keşfetme fikri hemen herkesin hayatının bir döneminde büyük bir tutkuyla düşlediği bir hayaldir. Hayatın dünyanın farklı köşelerinde nasıl yaşandığını görmek insanda hayatı anlamlı kılan çok etkileyici bir duyguyu tetikler. Her ne derdiniz olursa bulunduğunuz yerden uzaklaşmak düşüncelerinizden de uzaklaşmanıza yardım eder. Seyahat, adeta her derde deva bir ilaç gibi etki eder. İçinde bulunduğunuz duruma başka açılardan bakmanıza yardım eder. Elbette biriktireceğiniz anılar, unutulmaz anlar, tadı damağınızdan silinmeyecek lezzetler de eklenince seyahat etmenin verdiği heyecanı, keyfi hayatınız boyunca yaşamak istersiniz.

Seyahat etmenin belki de tek kötü yanı içerdiği risklerdir. Yolculuk sırasında telefonunu, cüzdanını, kredi kartlarını, pasaportu kaybetmek, kaza geçirmek, hastalanmak ya da kaybolmak gibi endişeler, her zaman bir parça gerilim yaratır. Söz konusu riskleri tamamen engellemek kesinlikle imkansızdır. Ama bunlar başınıza gelmeden önlem almak mümkün. İşte o, seyahatte başınıza gelecek aksiliklere karşı alınan önleme Seyahat Sigortası denir.

Exit mobile version