Yüksek Kaynaklı Sunucuların Avantajı Nedir?

Web sitelerinizin bulunduğu sunucularda kaynaklar yetersiz gelebilir ve bu paylaşımlı bir paket ise büyük sorunlar yaşayabilirsiniz. Yoğun web siteleri için sizlere öneride bulunacağız. Bu tip sunucular ile para kazanabilir veya kendi web sitelerinizi barındırabilirsiniz.

Sunucu hizmetleri genellikle yoğun kaynak tüketen, ziyaretçisi fazla olan web siteleri için tercih edilen bir hizmettir. Sunucuların genel kullanım alanları farklıdır. Bir bilgisayar tarzında da düşünebilirsiniz. Bu bilgisayarlar standart evimizdeki bilgisayarlara oranla çok daha yüksek kaynaklara sahip cihazlardır. Bugün sizlere yüksek kaynaklı sunucular ile neler yapabilirsiniz ve avantajları nedir bunlardan bahsedeceğim.

Yüksek Kaynaklı Sunuculara Ne Denir?

Bu tip sunucular genellikle teknoloji ortamında “ Dedicated Server ” olarak adlandırılır. Standart bir bilgisayarın hemen hemen 15 20 katı olan bu cihazlar kullandığımı bilgisayarlara göre biraz daha pahalıdır. Ancak bu sunucular ile para kazanmak mümkün bir olaydır. Bunu adeta bir iş gibi düşünebilirsiniz.

Dedicated Server Neden Kullanılır?

Bu tip yüksek kaynaklı sunucular genellikle kullanım alanları okullar, üniversiteler, belediyeler, fabrikalar, web tasarım firmaları, Telekom binaları ve bilindik markalar bu tip sunucuları kullanırlar. Kullanım amaçları ise kendi verilerini dijital ortamda saklamalarıdır. Dijital ortamda güvenliği sağladıktan sonra verilerinizi depolamanız çok daha kolaydır. Bir bilgisayarda bütün şirketin bilgilerini depolamak mantık işi değildir. Bundan dolayı bu tip işlemlerde Dedicated Server hizmetleri tercih edilir.

Okullar bu sunucuları bütün bilgisayarları tek bir sunucudan yönetmek için kullanabilirler. Yani bütün yük tek bir yerden çalışacak ama 20-25 adet bilgisayara can verecek şeklinde düşünebilirsiniz. Dedicated Server sunucularını bu şekilde optimize edip kullanım sağlayabiliyorsunuz.

Ek olarak yoğun web sitelerinde de bu hizmetler kullanılmaktadır. Örnek vermek gerekirse günlük ziyaretçisi 10.000 bin üzerinde olan bir web sitesini paylaşımlı hosting paketlerinde barındırmak mümkün değildir. Bundan dolayı web tasarım firmaları veya web site sahipleri bu tarzda ki siteleri dedicated sunucu hizmetlerinde barındırmaktalar.

Dedicated Sunucu ile Nasıl Para Kazanılır?

Bir adet sunucu hizmetinizin olduğunu düşünürsek bu cihaz ile oturduğunuz yerden para kazanabilirsiniz. Bunu yapmak için başvuracağınız yolların arasında bilginizin olması şart. Eğer bu konular ile ilgili hiçbir merak veya bilginiz yok ise hiç kalkışmamanızı öneririz. Dedicated Sunucular ile yapacağınız birçok iş mevcut ancak bunu web tasarım firması olarak değerlendirebilirsiniz. Etrafınızda olan esnaflara veya farklı mağazalara web site ihtiyaçlarını sorabilirsiniz. Dedicated Serverlar da yoğunluğa bağlı olarak 100’lerce site barındırabilirsiniz. Belki de aylık 10 kişiye web sitesi yapsanız yüksek Mevlalarda paralar kazanabilirsiniz.

Bu yazımızın sonuna doğru gelirken sizlere Dedicated Sunucu hizmetleri hakkında bilgi vermek istedik. Para kazanmanın kısa yollarını arayanlar için doğru bir yol olabilir hatta bilgisi olanlar ise en doğru bir iş olabilir.

Exit mobile version