YouTube Video İndirme Rehberi

Bilinen en popüler video paylaşım sitesi YouTube ile milyonlarca video arasından arama yapıp sevdiğiniz videoları izlemek mümkün. 2005’te videoların kolay yayınlanabilmesi amacıyla bir araya gelen 3 eski PayPal çalışanı tarafından kurulan site, 2006’da Google tarafından satın alınıp yan kuruluş haline gelir. Dünya çapında kullanıma açık olup 76 farklı dil desteğiyle kullanıcı deneyimini yukarı taşıyan site, aynı zamanda yeni video teknolojilerinin denendiği bir platformdur.

Peki, beğendiklerinizi listelerinize ekleyebildiğiniz ve yorum yazabildiğiniz videoları nasıl indirebilirsiniz? Bu konuda tek bir çözüm yolu olmadığı için en kullanışlı yöntemleri incelemeye başlayalım.

Programsız YouTube Videosu İndirme

Videoları online olarak ve herhangi bir program kullanmadan indirmek en pratik yöntem olarak düşünülebilir. Birçok site bu konuda indirme (downloader) işlevinin yanında dönüştürücü (converter) özelliğini de sunmaktadır.

ss yazarak indirme: İstenilen videonun url başlığındaki “youtube.com” kısmının başına ss koyarak, yani “ssyoutube.com” haline getirerek videonuzu açın. Açılan tr.savefrom.net sayfasından istenilen kalite ve türde videonuzu indirin.

youtube-mp3.org: Bu site sayesinde videonuzu mp3 formatında indirebilir yani müzik dosyası haline getirebilirsiniz.

tubeoffline.com: En geniş indirme ağlarından birine sahip olan web sitesi ile diğer birçok video paylaşım sitesi için de indirme olanağız var. Kaliteyi ve video uzantı türünü seçebilmeniz için basit bir arayüze sahip.

Tarayıcı Uzantılarıyla Video İndirme

Farklı tarayıcılar için kullanıma açık çeşitli uzantılarla YouTube videolarını kolayca indirin.

Chrome

Her ne kadar yakın zamana kadar video indirmek mümkün olsa da YouTube’un uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle Chrome Web Mağazası’ndaki neredeyse tüm uzantıların Youtube’dan video indirme yetkisi elinden alındı.Youtube Video İndirme Rehberi

Firefox

YouTube Video and Audio Downloader: Eklentiyi yüklediğinizde araç çubuğunda logosunu göreceksiniz. Herhangi bir YouTube videosu açtığında yazılar aydınlanacak ve üstüne tıkladığınızda ‘Quick Download’ ile videoyu bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Ayrıca aynı butonda üstündeki liste işaretine tıklayarak tür ve kaliteyi seçebilirsiniz.

Program Aracılığıyla YouTube’dan Video İndirme

Internet Download Manager (IDM) ile: Uyumluluk modu ayarları yapıldıktan sonra IDM’ı YouTube sayfalarında kullanabilirsiniz. Video sayfasın açıldığında beliren logoya tıkladığınızda indirilecek olan videoyu, indirme adresini seçip hemen başlayabilir veya listeye ekleyebilirsiniz.

Exit mobile version