Yılbaşı Dekorasyonuna Canlılık Katacak 7 Yılbaşı Çiçeği

Yeni yıl yaklaşırken evlerinizde yılbaşı temalı dekoratif değişikliklere yer vermekten hoşlanıyorsanız bunu canlı bitkilerle yapmaya ne dersiniz. Yılbaşı ağacı, dekoratif süsler, ışıklar, geyikler ve noel baba figürlerinin yanında yer verebileceğiniz yılbaşı çiçeği alternatifleri tam da yeni yılın ruhunu ve renklerini yansıtacak. Yeşili, kırmızıyı ve beyazı en güzel şekilde taşıyan bu muhteşem görünümlü bitkileri sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz.

Yeni Yıla Yakışan 7 Yılbaşı Çiçeği Önerisi

Poinsettias (Atatürk Çiçeği)

Dünya’nın birçok ülkesinde en çok sevilen yılbaşı çiçeği Poinsettias, Atatürk Çiçeği, Ponsetya ya da Noel Yıldızı adlarıyla da anılıyor. Sivri koyu yeşil ve kırmızı çanak yapraklarıyla evinize canlılık kazandıracak bu bitki, Aralık ve Ocak aylarında küçük sarı çiçekler açıyor. Atatürk çiçeğini, evin dolaylı ışık alan gölgeli herhangi bir noktasına yerleştirebilirsiniz. Toprağı kurudukça sulama yapmak yeterlidir. Yeni yıl yaklaşırken Atatürk Çiçeği’ni altın veya gümüş renkli ipler, yaldızlı saksı ve küçük yıldızlarla süsleyebilirsiniz.

Kırmızı Amaryllis

Nergis zambağı ve Güzel Hatun Çiçeği olarak da adlandırılan Amaryllis bitkisi, kırmızı çiçekleri ve yeşil yapraklarıyla yılbaşı dekorasyonu için mükemmel bir alternatif sunuyor. Kış aylarının en favori bitkilerinden olan Amaryllis’in bakımı da oldukça kolay. Uzun yaprakları ve geniş kırmızı çiçekleri ile 40 cm boyutlarına ulaşır. Doğrudan güneş ışığı alan bir yerde çiçekleri 6 haftaya kadar canlılığını koruyacaktır.

 

Kokina

Her yerde karşımıza çıkmasıyla bize yeni yılın yaklaştığını hatırlatan Kokina, ülkemizde yılbaşı dekorasyonunun en çok tercih edilen bitkisi diyebiliriz. Kırmızı meyveli, yeşil yapraklı yılbaşı çiçeği Kokina, aslında iki bitkinin bir araya getirilmesiyle elde ediliyor. Yani Ruscus aculeatus ya da tavşanmemesi olarak bilinen yeşil yapraklı bitki ve Silcan adı verilen kırmızı meyveler birlikte hazırlanıp bağlanarak Kokina yapılıyor. Her ne kadar gerçekte meyve veren bir bitki olmasa da yılbaşı çiçeği dendiğinde akla ilk Kokina geliyor. Yılbaşı yaklaşırken evinizi Kokina’larla süsleyebilir ya da sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.

 

Yılbaşı Kaktüsü

Noel kaktüsü ya da yılbaşı kaktüsü olarak da bilinen Schlumbergera, yılbaşı yaklaşırken muhteşem renkli çiçeklerini açar. Kışın ev içinde bakımı oldukça kolaydır. Dolaylı olarak güneş alması ve toprak kurudukça sulanması gerekir.

Kırmızı Kalanşo

Yılbaşı renkleri yeşil ve kırmızının en canlı halini evlerinize taşımak için Kırmızı Kalanşo alabilirsiniz. Kalanchoe ya da Türkçe adıyla Kalanşo, sukulent ailesine aittir. Bakımı oldukça kolay uzun ömürlü bir ev bitkisidir. Kalanşo çok sıcak ya da çok soğuk ortamları sevmez. Ev içinde ısı kaynağından uzakta doğrudan güneş almayan bir yere yerleştirebilirsiniz. Toprağı kurudukça sulanması yeterlidir.

Guzmania

Yılbaşında evinizi dekore ederken kırmızı Guzmania’ları tercih edebilir ya da onları sevdiklerinize hediye etmek için alabilirsiniz. Guzmania, yaz kış kolay bakım imkanı sunar. Bahar ve yaz aylarında haftada 2 kere, kışın haftada bir kere sulamak yeterlidir.

Salon Çamı Arokarya

Salonunuza canlılık ve tazelik katacak Arokarya, küçük bir yılbaşı ağacı işlevi görebilir. Salon çamını küçük yıldızlar, renkli ipler ve yılbaşı temalı figürlerle süsleyebilirsiniz. Üstelik yılbaşı sonrası onu saklayacak bir yer aramaz zorunda değilsiniz. Tüm yıl dayanıklılığı ve canlılığını korumaya devam edecektir.

 

 

Exit mobile version