Yılbaşı Ağacı Nasıl Süslenir?

Yılbaşı, birçok ülkede olduğu gibi, ülkemizde de birçok insan tarafından kutlanır. Geçmişe dair özlem ve iyi-kötü anılar beslenirken, geleceğe duyulan merak, onu coşkuyla beklemeyi biraz daha anlamlı hale getirir. Kimileri yeni yılın güzel şeyler getireceğine inanır, kimileri ise sadece eğlenmek ve yorgunluğunu atmak ister. Her ne kadar, yılbaşı denince aklımıza ilk olarak patlamış mısır, alkol ve partiler gelse de, özellikle yılbaşını ailesi ile geçiren insanlar için, yılbaşı süsleri ve yılbaşı ağaçları, önemli bir anlam ifade eder. Peki yılbaşı ağacı süslerken, nelere dikkat etmelisiniz? Bu yazımızda, bazı önemli noktalara temas edeceğiz.

Yılbaşı Ağacı Nasıl Süslenir?

Ağacınızın Bakımına Özen Gösterin

Öncelikle, yılbaşı ağacının yerleştirileceği noktayı belirlemek gerekiyor. Örneğin, ağacınız küçük boyutlarda bir çam ağacı ise, onu geniş bir saksının içine koyun ve sabitleyin. Eğer gerçek çam ağacı alacaksanız, ağacın bakımını düzenli olarak yapmanız gerekiyor. Ağacın köklerini her zaman ıslak bırakmalı ve suyunu günlük olarak değiştirmelisiniz. Ağacın kullanım ömrünü uzatmak için, 2 litre suya bir bardak çamaşır suyu ekleyebilir ve böylece, ağacınızı bakterilere karşı koruyabilirsiniz.

Yılbaşı Ağacı Nasıl Süslenir?

Işıklandırmaya Dikkat Edin

Işıklandırma için, led lamlalardan oluşan şeritleri tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Normal lambalara göre, daha az enerji harcayıp daha parlak bir ışık verir ve ağacınızı daha canlı gösterirler. Uzatma kabloları ve prizlerle uğraşmamak için, pilli ışıklar alabilirsiniz. Birçok farklı renkte led şeritleri alabilir, istediğiniz renk kombinasyonlarını ağacınızın üzerine düşürebilirsiniz. Işıkların parlaklık tonlarının ve renklerinin birbirlerine yakın, birbirleriyle uyumlu olması, daha sağlıklı bir görüntü ortaya çıkaracaktır.

Yılbaşı Ağacı Nasıl Süslenir?

Süslemeleri Abartmayın

Ağacı süsleme aşamasında, kar taneleri ve renkli toplar asarken, öncelikle kırmızı, sarı gibi canlı renkleri asın. Bu şekilde, ağaçtaki renklerin, düzenli bir ritm içinde hareket etmelerini sağlayabilirsiniz. Ağacın tepesine bir yıldız koyulması, adettendir. Koyacağınız yıldızın, ağacın ebatlarıyla orantılı olmasına, görüntüyü bozmamasına dikkat edin. Süslemeyi aşağıdan yukarı doğru yapmanız, daha mantıklı olacaktır.

Yılbaşı Ağacı Nasıl Süslenir?

Yılbaşı ağaçlarının coşkun ve şatafatlı görünmeleri için, çoğu zaman aşırı ve farklı renk içeren, uyumsuz süslemeler yapılır. Bu şekilde yapılan süslemeler, hem gözü yorar, hem de dışarıdan çirkin görünür. Bunun yerine, ağaca baskın bir renk seçip, süslemek için alacağınız aksesuarları ona uygun olarak ilave edin. Örneğin; ana rengi gri olarak belirleyip, gri renkte veya ton olarak ona yakın aksesuarlar seçin. Böylece, hem uyumlu, hem de göze batmayan bir süsleme yapmış olursunuz.

Bunlar dışında, kendi zevkinize göre, istediğiniz türde aksesuarlar, ışıklandırmalar ve başka unsurlar ekleyip, ağacınızı kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

Exit mobile version