Yazar ve Editör Bulmak veya Yazarak Para Kazanmak için En Popüler Freelance Siteleri

Serbest çalışma olarak da adlandırabileceğimiz freelance, ülkemizde ve dünyada özellikle son zamanlarda oldukça yaygınlaşan ve ihtiyaç duyulan bir yöntem haline gelmeye başladı. İnternetin hayatımıza iyice dahil olmasıyla blog yazıları, grafik çalışmaları, kod yazmak gibi birçok şeye kendi başınıza yetişmeniz neredeyse imkansız olduğundan, akla ilk gelen yol bu tarz konular için freelance çalışan insanlardan hizmet almak olacaktır. Bu yazımızda Türkiye’de freelance çalışan bulabileceğiniz website’lerden bahsedeceğiz.

Bionluk


Ülkemizde kısa sürede önemli derecede popülerlik kazanan Bionluk’tan neredeyse her alanda ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz bir freelancer bulabilirsiniz. Tamamen Türkçe olan bu site, en başarılı freelancer sitelerinden biri diyebiliriz. Satın alma işleminde ödediğiniz fiyatın 20%’si komisyon ücreti olarak Bionluk şirketine, kalanı ise freelancer’ın hesabına gidiyor. Alacağınız hizmetin yanında teslim süresini de görebilirsiniz. Genellikle bu süre aşılmadan iş tamamlanır ve ardından revize istediğiniz bir kısım varsa bunu belirtebilirsiniz. Revizeler tamamlanıp iş sona erdiğinde ise para freelancer’ın hesabına aktarılır.
Bionluk’a gitmek için linke tıklayınız.

İçerik Bulutu


İçerik Bulutu, iş verenler için değil iş arayanlar için harika bir site. Diğer freelancer sitelerinden farklı olarak, iş ilanları bizzat site tarafından yapılıyor ve sadece yazarlar için ilan veriliyor. Markalardan gelen işler sitede yayınlanıyor ve freelance yazarlar bu işlere talip oluyor.
İçerik Bulutu’na gitmek için linke tıklayınız.

Proje Kurdu


Ülkemizde freelancer atmosferinin en geniş olduğu sitelerden biri olan Proje Kurdu, sürekli yeni iş ilanları alıyor ve işverenlere de iş arayanlara da büyük kolaylık sağlıyor. İş ilanı verenleri proje sahibi, iş arayanları da proje uzmanı olarak adlandıran sitede yazardan yazılımcıya birçok freelancer bulunuyor.
Proje Kurdu’na gitmek için linke tıklayınız.

Makale Şefi


Makale Şefi’nde sistem biraz daha farklı. Üyeliğinizi açıp hesabınıza para yükledikten sonra binlerce hazır makale arasından istediğinizi uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Yani iş ilanı vermek yerine önceden hazırlanmış yazılardan istediğinizi seçebiliyorsunuz. Sitede bol miktarda içerik bulunmakta ve içerikler sürekli güncellenmektedir. Bu sayede aradığınızı kolayca bulabilirsiniz.

Uzman Kirala


Daha çok yazılım ve web yöneticiliği alanında iş ilanlarının bulunduğu Uzman Kirala, Türkiye’nin en köklü freelance sitelerinden biri ve hala popülerliğini korumaya devam ediyor.
Uzman Kirala’ya gitmek için linke tıklayınız.

Exit mobile version