Yastık Nasıl Kabartılır?

Yastıklar hangi malzemeden olursa olsun kullanıldıkça ilk günkü formlarını kaybederler. Yün, pamuk ve elyaf yastıklarda basınç ve terin etkisiyle kümeleşme ve topaklanma meydana gelir. Uzun ömürlü kullanım için düzenli olarak hava sirkülasyonu sağlanmalı ve sönmeleri engellenmelidir. Yastık nasıl kabartılır 4 farklı yöntemle anlatacağınız.

Elde Yastık Nasıl Kabartılır?

Elyaf, pamuk ya da kuş tüyü yastıklar her gün elde kabartılıp formu düzeltildiği takdirde yumuşaklığını ve kabarıklığını uzun süre korur. Yatağınızı toplarken yastığı kısa kenarlarından sıkıştırıp çekin. Aynısını uzun kenara da yapın ve bunu birkaç kez tekrarlayın. Ardından kümelenmiş dolguları açmak için birkaç noktasını yumruklayın ve elinizde tekrar havalandırın. Sadece birkaç dakikanızı alacak olan elde yastık kabartma işlemini koltuk minderlerinize de uygulayabilirsiniz.

Güneşte Yastık Kabartma

Yastıklar, gece boyu üzerine uygulanan basınç ve terleme sonucu emdiği nem nedeniyle hacimlerini kaybederler. Temiz hava ve güneş yastıktaki nemi kurutarak havalanmasını sağlar.

Yağış olmayan güneşli günlerde yastıklarınızı çamaşır teli üzerine sererek birkaç saat bekletebilirsiniz. Güneş batmaya başlamadan yastıklarınızı içeri almayı ihmal etmeyin. Aksi durumda dışarıda kalan yastıklar nemlenebilir.

Kurutma Makinesinde Yastık Nasıl Kabartılır?

Yastıkları kabartmanın en kolay ve etkili yolu onları kurutma makinesine atmaktır. Yastıkların kurutma makinesinde kurutulmaya uygun olup olmadığını etiketlerine bakarak kontrol edin. Aksi belirtilmediği takdirde kuş tüyü ve yün yastıklar kurutma makinesine atılmaz.

Pamuk ve elyaf yastığınızı yıkayıp kurutma makinesinin hassas kurutma programında kurutabilirsiniz. Son yıllarda üretilen kurutma makinelerinde havalandırma ya da tazeleme olarak belirtilen programlar mevcuttur. Bu programlar, giysileri kurutma yapmadan havalandırır.

Eğer makinenizde havalandırma programı varsa her türlü dolgu malzemesinden üretilen yastığı makineye güvenle atabilirsiniz. Yastığın kısa sürede daha kabarık ve yumuşak şekilde çıktığını göreceksiniz.

Yastıktaki Topakları Açmak

Saydığımız yöntemler çoğu zaman işe yarar. Fakat uzun süreli kullanım, sık yıkama veya yoğun terleme sonucu dolgu malzemesi kümelenir ve dışarıdan müdahaleyle açılmayan topaklanmalar meydana gelir. Bu durumda ya yeni bir yastık almanız ya da yastığın iç kılıfını açarak dolguya doğrudan müdahale etmeniz gerekir.

Elyaf yastıkların açılıp eski kabarıklığına getirmek nispeten kolaydır. İç kılıfı söktükten sonra dolgu malzemeyi çıkarıp ellerinizle kolayca açarak kabartabilirsiniz.

Pamuk ve yün yastıklarınızı evde tek başınıza kabartmak oldukça yorucu olabilir. Bu iş için profesyonel olarak yapan, hallaç ya da atım makinesi kullanan yorgancılardan yardım alabilirsiniz.

Exit mobile version