Yapay Bitkileri Gerçek Gibi Göstermenin Yolları

Geçmişte yapay bitkilerin kötü bir şöhreti vardı. Bu sebeple çoğu kişi onları evlerinde kullanmaktan kaçınırdı. Günümüzde ise canlı ve gerçekçi görünümlere sahip alternatifleri sayesinde oldukça trend objeler haline geldi. Yapay bitkiler, canlı ev bitkileri gibi bakım ihtiyacı duymazlar ve her daim taze ve güzel görünürler. Bu da onları daha cazip kılar. Fakat sahte çiçekler konusunda tereddütleriniz varsa onları tıpkı canlı bir bitki göstermenin yolları var. Yapay bitkileri gerçek gibi göstermenin yollarını öğrenin ve kolayca uygulayın.

1. Yapay Bitkiler için Bütçe Ayırın

Yüksek kaliteli malzemeden yapılmış yapay çiçekleri gerçeklerinden ayırt etmek oldukça zordur. Daha çok ödemeniz gerekse de bunun tek seferlik bir yatırım olduğunu unutmayın. Biraz araştırmayla bu işte uzmanlaşmış üreticileri kolaylıkla bulabilirsiniz.

2. Parlatıcı Kullanın

Sağlıklı ve iyi bakılmış canlı bitkilerin yaprakları yeşil ve parlak görünürler. Yapay bitkileri gerçek gibi göstermek istiyorsanız parlatıcıdan yardım alabilirsiniz. Yapay bitkiler için yaprak parlatıcı ürünleri online alışveriş sitelerinde ya da bitki satışı yapan yerlerde bulabilirsiniz. Kullanımı oldukça kolaydır. Sprey şeklinde olan parlatıcıyı ayda bir kez yapraklara uygulamanız yeterlidir. Eğer bir parlatıcı satın almak istemiyorsanız saç spreyi de kullanabilirsiniz.

3. Dekoratif Saksılara Yerleştirin

Yapay bitkileri satın aldığınızda çoğunlukla basit ve ucuz bir plastik saksı içinde gelirler. Daha iyi bir görünüm için ev dekorasyon tarzınıza uygun porselen, seramik ya da toprak saksılar tercih edin. Saksı seçiminde boyutlara da dikkat edin. Onları canlı bitkiler gibi düşünürseniz en ideal saksıyı bulabilirsiniz.

4. Toprak Ekleyin

Gerçek ev bitkilerinin nasıl göründüğüne, toprağının içeriğine bakın. Yapay bitkileri daha gerçek göstermenin en kolay yolu tabanına doğal unsurlar eklemektir. Toprak, çakıl taşı, kil bilyesi ekleyebilirsiniz. Yapay bitkinizi sulayamayacağınız için tabana eklediğiniz şeyleri ara ara yenileriyle değiştirin. Toz ve kirden uzak tutun.

5. Gerçek Bitkilerle Birlikte Sergileyin

İyi bir görünüm çoğu zaman göz aldatmacasından ibarettir. Eğer yapay ve canlı bitkileri bir arada tutarsanız daha doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Çiçeklerinizi bir arada sergilemeyi seviyorsanız bunu yapmak oldukça kolay olacaktır.

6. Temiz Tutun

Yapay ev bitkileri, çok çabuk tozlanma eğilimi gösterirler. Eğer onları düzenli olarak temizlemezseniz evinizi de kirli ve özensiz gösterirler. Gerçek bitkiler, gelişir, büyür, sulama ve güneş etkisiyle canlılıklarını korurlar. Yapay bitkiler için bu geçerli olmayacağına göre onları temiz tutmanız daha gerçek görünmelerine yardımcı olacaktır. Haftada bir kez temizlik esnasında nemli bir bezle tozlarını almanız yeterlidir. Yapay Çiçekler Nasıl Temizlenir? 

7. Suyla Canlandırın

Parlatıcı kullanımından bahsetmiştik. Fakat her bitkinin yaprakları parlak ve canlı görünmezler. Bazı yapay çiçek türleri için fazla parlaklık hoş olamayabilir. Bunun yerine sprey şişesine dolduracağınız suyla arada bir ıslatarak daha canlı görünmelerini sağlayabilirsiniz. Eğer yapraklar suyu emen özellikteyse su püskürtmeden önce birkaç damla Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz. Yağlama işlemi bariyer oluşturacak kumaşın suyu emmesini engelleyecektir. Böylece yapraklar hafif nemli ve canlı görünecektir.

8. Güneş Işığından Faydalanın

Yapay bitkiler karanlıkta kaldığında cansız ve sahte görünebilirler. Güneş ışığının geldiği bir alana yerleştirirseniz daha gerçek görünmelerini sağlayabilirsiniz. Farklı ışık kaynaklarından da yardım alabilirsiniz. Çiçeklerinizi sergilediğiniz yere lambader, abajur gibi dekoratif aydınlatma unsurlarını yerleştirebilirsiniz.

9. Yapaylıktan Kurtarmak İçin Biçimlendirin

Yapay bitkileri internetten satın aldıysanız kargo yoluyla gönderilecektir. Çoğunlukla sarılı ve formu bozulmuş şekilde gelir. Çiçeği ambalajından çıkardıktan sonra ellerinizle doğal bir görünüm verin. Yapışmış, eğilmiş yaprakları çekerek düzeltin.

Exit mobile version