Web Search Nasıl Silinir?

Bir başka arama motoru sitesi olan Web Search eklentileri siz fark etmeden, internet üzerinden bilgisayarınıza indirdiğiniz ücretsiz yazılım ve uygulamalarla bilgisayarınıza yüklenir. Web Search arama motoru yüklendikten sonra başlangıç sayfası, yeni sekme, ve arama motoru ayarlarınızı değiştirip kendi ayarlarını kullanır. İnternet üzerinden arama yaptığınız vakit Web Search arama motorunu kullanır, websearch sitesini anasaydanız olarak belirler. Arama sonuçlarını Google ve Yandex gibi diğer arama motorlarından farklı sonuçları gösterir. Ayrıca Web Search internette gezinirken karşınıza pop-up çıkmasına neden olur.

internet kullanıcıları Web Search eklentisini virüs olarak tanımlansa da aslında Web Search virüs değildir. Ancak Web Search sizi virüs, trojan, worm içeren site veya dosyalara yönlendirebilmektedir. İnternet Explorer, Google Chrome, ya da benzer internet tarayıcılarınıkullanıyor Web Search eklentisinden kurtulmak istiyorsanız bu yazımızda size Web Search nasıl kaldırılır konusunu anlatacağız.

Web Search Nedir ve Nasıl Çalışır?

Web Search, websearch.com sitesinin ücretsiz uygulama ve yazılımlarla indirilen bir eklentisidir. İnternet üzerinden bilgisayarlara ücretsiz olarak indirilen programlarla bulaşan bu eklenti, indirdiğiniz programı kurarken size fark ettirmeden Web Search eklentisinin yükleneceğini belirtmektedir. Ücretsiz, internetten indirilen programları yüklerken her bölüm dikkatle okunmalı ve yüklediğiniz program dışında neler yüklenebileceğini dikkatle okuyup seçmelisiniz. Web Search eklentisi yüklendiği andan itibaren kullanmakta olduğunuz internet tarayıcılarının (Google Chorome, Internet Explorer, Mozilla…) arama motorlarını, ana sayfalarını değiştirir. Web Search bu sayede siz internette gezinirken veya internette arama yaparken Web Search’ün istediği siteleri gezmenizi, arama sonuçlarını görmenizi ve pop-up reklamlarının gösterilmesine neden olur.

Web Search Nasıl Kaldırılır?

Bir malware yazılımı olan Web Search ve buna benzer malware yazılımlarını kolayca bilgisayarınızdan silme ve korunma için “Malware Silme Programları” sayfamızdaki programları kullanarak kolayca malware programlarından kurtulabilirsiniz!

Exit mobile version