Var Mısınız Yok Musunuz Yarışmasına Nasıl Başvurulur?

Orjinal formatındaki adıyla ‘’Deal Or No Deal’’ olarak, İngiltere’den sonra Amerika’da yayınlanan, Türkiye’de ilk olarak, Acun Ilıcalı’nın sunumuyla, ‘’Var Mısın, Yok Musun?’’ adıyla yayınlanan yarışma, televizyon tarihinin en ilginç ve özgün fikirlerinden biri olarak göze çarpıyor. Son haliyle, şu an, daha önce Geniş Aile dizisi ve Çakallarla Dans filmleri serisinden tanıdığımız İlker Ayrık tarafından, ‘’Var Mısınız, Yok Musunuz?’’ adıyla yayımlanan yarışmaya nasıl başvuru yapılır, yarışmanın formatı ve şartları nelerdir, sorularının cevaplarına bakalım.

Orijinal yarışmada, tek bir yarışmacı varken, bu yarışma, iki kişilik bir ekip halinde, mavi ve pembe kutular ile 500 bin TL’lik ödülü almak için kurgulanmış. Yarışmaya başvurmak için, yarışmanın yayınlandığı kanal olan Star TV’nin internet sitesinde yer alan başvuru formunu doldurmanız gerekiyor.

Var Mısınız Yok Musunuz Yarışmasına Nasıl Başvurulur?

Başvuru Şartları

Başvuru formunda, hem sizin hakkınızda, hem de partneriniz hakkında bazı bilgiler vermeniz gerekiyor. Bu bilgiler arasında, sizin ve partnerinizin ad- soyad, cep telefonu, doğum tarihi, eğitim durumu, meslek, memleket gibi kimlik ve kişilikle alakalı veriler yer alıyor. Aynı zamanda, partnerinizle aranızdaki yakınlığın ne derece olduğu, sevgili mi, nişanlı mı, evli mi, sözlü mü olduğunuz, yoksa partnerinizin eski eşiniz mi olduğu sorusunda cevap vermeniz gerekiyor. Aynı zamanda, eğer partnerinizle çocuğunuz varsa, bunların isimlerini ve yaşlarını da belirtmeniz isteniyor.

Bu sorular dışında, başvuru formunun yer aldığı sayfada yazılan sıcak karşılama mesajında belirtildiği gibi, yarışma görevlilerinin sizi daha iyi tanımaları için, partnerinizle aranızdaki ilişkiye dair bazı sorular da yer alıyor. Partnerinizle nasıl tanıştığınız, yaşadığınız ve unutamadığınız bir anı olup olmadığı, uyguladığınız ve inandığınız bir totem olup olmadığı ve partnerinizin en sevdiğiniz 3 özelliği gibi sorular sorulmuş.

Var Mısınız Yok Musunuz Yarışmasına Nasıl Başvurulur?

Bunlar dışında, size dair bazı sorular da var. Enteresan olduğunu düşündüğünüz bir yeteneğinizin olup olmadığı, memleketinizin şivesiyle konuşup konuşmadığınız, size şans getirdiğine inandığınız bir obje veya kişi olup olmadığı, risk almayı sevip sevmediğiniz, en güvendiğiniz üç kişinin kim olduğu ve bu insanların size ne kadar yakın olduğu gibi, kişisel sorular bulunuyor. Ayrıca, yarışmaya katılmak için doldurduğunuz formda, partnerinizle beraber çekildiğiniz bir fotoğrafınızın da bulunması gerekiyor.

Var Mısınız Yok Musunuz Yarışmasına Nasıl Başvurulur?

Format Farklılığı

Yarışmanın Türkiye’de yayınlanan ilk halinde, tek yarışmacı kurayla belirleniyor, yine kurayla yarışma başlamadan aldığı kutuyla, sunucunun yanındaki koltuğa oturuyor, karşısındaki kutuları teker teker açtırıyordu. Para miktarın gösteren şemada, bin liraya kadar olan kısım mavi, bin lira-10 bin lira arası sarı, 10 bin liradan, büyük ödül olan, 500 bin liraya kadar olan kısım, kırmızı renk ile gösteriliyordu.

Açılan kutularda gösterilen rakamlara göre, para miktarlarının gösterildiği ağaçtaki oranlar üzerinden, ‘’Hamdi Bey’’ adı verilen bankacı karakter, yarışmacıya teklifler sunuyordu. ‘’Var Mısın, Yok Musun’’ adı da, yarışmacının bu teklifleri kabul edip etmemesi ile alakalıydı. İlker Ayrık’ lı yarışmanın farkı, iki yarışmacının, mavi ve pembe renkli kutularla, para ödülü ve araba için yarışması.

Her iki şekilde de, izleyenlere keyif verecek, yarışmacılar için de eğlenceli ve heyecanlı olduğu kadar, kazançlı da olabilecek bir yarışma programı olan, Var Mısınız, Yok Musunuz yarışması, Star TV’de izleyicilerle buluşuyor.

Exit mobile version