Vadesiz Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

Tasarruf amaçlı ya da döviz olarak yapılan ödemelerde kullanmak üzere Dolar (USD) ya da Euro hesabı açılması sık rastlanan bir durumdur. Döviz hesabı açmak için bankaların müşterilerine sundukları hizmetlerden yararlanmak gerekmektedir.
Bankada açılacak döviz hesabı ile hem paranızın değerinin korunmasını sağlayabilir hem de yapılacak EFT, havale gibi para transferi işlemlerinde büyük kolaylık sağlayabilirsiniz. Yabancı para ile sık işlem yapıyorsanız; döviz hesabı sayesinde kur farkından dolayı değer kaybı yaşamazsınız. Döviz hesabı sahibi olmanın bir diğer avantajı da para transferlerinde zaman açısından önemli bir avantaj sağlaması, transfer edilen paranın çok daha hızlı alınabilmesidir. Bankalar hesap açma işlemlerinde genellikle ortak prosedürler uygulasalar da bazı farklılıklarla da karşılaşılabilmektedir.

Hangi Bankada Vadesiz Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

İş Bankası

Türkiye’nin en eski ve en önde gelen bankalarından biri olan İş Bankası’nda döviz hesabı açmak için hesaba en az 10 USD yatırmak gerekmektedir. İş Bankasında açılacak döviz hesabı ile ATM’lerden de işlem yapma olanağı bulunmaktadır.
İş Bankası’nın internet bankacılığını kullanan kişiler ise; internet şubesi üzerinden anında hesap açabilmektedirler.
İş Bankası’nda Dolar hesabı açarken, bankanın 6 aylık dönemlerde hesap işletim ücreti tahsil ettiği de bilinmesi gerekenler arasındadır. 2017 yılı itibariyle 6 aylık vadesiz döviz hesabı işletim ücreti dolar için 18 USD, vadesiz Euro hesabı için 18 EUR olarak belirlenmiştir. Birçok bankada olduğu gibi otomatik ödeme talimatı gibi koşullar yerine getirildiği takdirde hesap işletim ücreti muafiyeti uygulanabilmektedir.

Halk Bankası

Halk Bankası’nda bir Dolar hesabı açabilmek için de ya şubeye giderek işlem yapılması ya da var ise internet şubesi üzerinden hesap açılması mümkündür. Bunun yanısıra Halkbank Dialog telefon hattı üzerinden de döviz hesabı açabilirsiniz. Halk Bankası da Döviz hesaplarından hesap işletim ücreti almaktadır. O yıl için belirlenen TL cinsinden hesap işletim ücreti; döviz hesabından USD ya da Euro karşılığı tutarınca yıllık olarak tahsil edilmektedir.

Garanti Bankası

Ülkemizde teknolojik gelişimleri en hızlı şekilde hizmetlerine yansıtan Garanti Bankası da döviz hesabı açılması için değerlendirilebilecek bankalar arasındadır. ATM’lerden döviz alım satımı ve transferine imkân tanıyan Garanti Bankası Dolar hesaplarından yılda 2 kez hesap işletim ücreti almaktadır. Garanti Bankası’nda döviz hesabı açabilmek için şubeye başvurmak ya da internet bankacılığından yararlanmak yeterli olacaktır. Garanti bankasında vadesiz döviz hesabını birçok farklı para cinsinden açmanız mümkündür. Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez hesap işletim ücreti tahsil edilir. 2017 itibariyle 6 aylık ücret 14 Euro’dur. Ekstre talep edilmesi durumunda da aylık 0,45 eur ücret alınmaktadır.

Enpara

Enpara, Finansbank’ın şubesiz bankacılık hizmeti olarak son zamanlarda dikkat çekmektedir. TL ve döviz hesaplarından hesap işletim ücreti almaması ile diğer bankalardan ayrılmakta ve yıllık hesap işletim ücreti tutarı göz önünde tutulduğunda bu ücreti ödemek zorunda olmamak son derece avantajlı görünmektedir. Enpara’nın müşterilerine sunduğu bir diğer kolaylık ise; hesap açabilmek için minimum açılış tutarı olmamasıdır.

Türk Ekonomi Bankası

TEB’de vadesiz döviz hesabını internet bankacılığı üzerinden ya da şubeye giderek açabilirsiniz. 2017 yılı için; TEB döviz hesabı için yılda 4 kez olmak üzere toplamda 38 USD ücret tahsil etmektedir.

Ziraat Bankası

Ziraat Bankası, Yabancı Para Mevduat Hesabı açmak için tercih edebileceğiniz bankalardan biridir. Ziraat Bankası’nın internet bankacılığını kullananlar internet üzerinden döviz hesabını anında açabilmektedirler. Eğer internet bankacılığını kullanmıyorsanız, şubeye başvurarak da döviz hesabı açtırabilirsiniz. Ziraat Bankası da hesap işletim ücreti alan bankalar arasındadır.

Exit mobile version