Twitter Moments Özelliği Nasıl Kullanılır?

Twitter yaklaşık bir yıl önce tanıttığı ve Project Lightning kodu adıyla denemeye başladığı Moments özelliğini birkaç gün önce tüm kullanıcılarının kullanımına açtı. Web ve mobil uygulamalarda kullanılabilen Twitter Moments özelliği belirli bir konudaki veya tarihteki tweetleri bir araya getirerek, tek bir başlık altında paylaşabilmeyi amaçlıyor.

twitter moments nasıl kullanılır

Twitter Moments Nasıl Kullanılır?

twitter moments nasıl kullanılır

Moments yeni bir sekme özelinde standart menü diziliminin arasında bulunuyor. Tıpkı favoriye,beğeniye alma işlemi gibi kendine has bir sayfası var. Tıkladıktan sonra anlar sayfanıza geliyorsunuz ve ”Yeni An Oluştur” butonu ile işlem yapıyorsunuz. Daha önce Moments özelliğini kullanmadığınız için bu şeçeneğin altında 0 rakamı göreceksiniz. Eğer Twitter hesabınız kapalıysa, kilitli olarak kullanıyorsanız Moment özelliğini kullanamazsınız çünkü herkese açık olmayan hesaplar daha sonra paylaşmak adına An taslağı oluşturabilirler.
İsterseniz An oluşturmak yerine ilgi duyduğunuz bir terimi, gönderilerde arama kısmında aratabilirsiniz. İsterseniz kendi gönderilerinizi de aratabilir isterseniz de beğendiğiniz gönderileri sıralayabilir, böylece kendi An listenizi oluşturabilirsiniz.

twitter moments nasıl kullanılır

Liste oluşturmak için; arama kısmında istediğiniz gönderileri sağ üstteki tik işaretiyle şeçin, şeçimleriniz bitince listeniz otomatikman hazırlanmış oluyor. Eğer listenize bir kapak şeçmek isterseniz sadece eklediğiniz tweetlerden şeçebilirsiniz. Eğer Anınız sadece fotoğrafsız tweetlerden oluşuyorsa sonrasında kapak fotoğrafınızı eklemeniz gerekiyor. Kapak şeçtikten sonra moment listeniz magazine dönüşüyor.

Twitter’in açıklamasına göre Moment özelliği takip ettiğniz konulara daha rahat ulaşmanıza, diğer kişilerle daha kolay paylaşmanıza olanak sunanuyor böylelikle etkileşimi artırıyor. Özellik tüm kullanıcılara açılsada bölge bölge yayıldığından bazı ülkeler özelliği keşfetmek için hala bekliyor.

Exit mobile version