Tumblr Hesabı Nasıl Silinir?

Blog, insanların günlük tutma ihtiyaçlarını karşılama ve düşüncelerini bir çok kişiye ulaştırma ihtiyacından doğmuştur. Blogları bu yönüyle günlüğün web tabanlı olanı şeklinde tanımlayabiliriz. Aslında bir taraftan Facebook’un oluşumuna fikir verdiği de söylenebilir. Yazılan blogların altına yapılan yorumlar, yazıların yazım tarihine göre sıralanması, yorumlara cevap verme gibi özellikler günümüzde popüler olan Facebook’u hatırlatmaktadır.

1999 yılında Blogger’ın kullanıcılara ücretsiz olarak açılmasıyla hızla yükselişe geçen blog yazma kültürü, beraberinde bir çok yeni blog sitelerin oluşumuna neden olmuştur. Microsoft’un kurduğu Windows Live Spaces, Yahoo’nun oluşturduğu Yahoo360, gibi blog siteleri gittkçe artmıştır. Daha sonra Windows WordPress.com’u satın alarak kullanıcılarını bu internet sitesine taşıyıp blog siteleri arasındaki farkı açsa da 2007 yılında kurulan Tumblr, WordPress’in popülerliğini sarsmıştır. Ayrıca bloglar hakkında daha fazla bilgiye bu linkten de ulaşabilirsiniz.

Son günlerde popülerliğini arttıran Tumblr, blog yazmayı düşünen bir çok kullanıcı için merak konusu olmaya başlamıştır. ‘Tumblr nedir?’ ‘Kullanıcılara ne gibi imkanlar sunar?’ tarzında ki akıllara gelen bir çok sorunun cevabına bir göz atalım istedik.

Tumblr Nedir?

Tumblr kısaca 2007 yılında kurulan, dört yıl içerisinde de yetmiş yedi milyon kullanıcıya ulaşan bir blog sitesidir. Diğer blog sitelerine göre öğrenilmesi çok kolay olan Tumblr kullanıcılara kısa sürede makale, fotoğraf, ses, bağlantı, video gibi bir çok eklentiyi paylaşma olanağı sunmaktadır. Tumblr’ı sizde mail adresinizle açacağınız bir hesapla kullanmaya başlayabilirsiniz.

Paylaşımların hızlı bir şekilde yapılıyor olması bir çok blog sitelerine göre Tumblr’ın daha çok tercih edilmesine neden olmuştur. Paylaştığınız metinleri diğer blog siteleri gibi kapsamlı araştırmalar sonucu yazmak zorunda olmamanız,  Tumblr’ı anlık olarak da kullanma imkanı sunmaktadır. Bu yönüyle daha çok Facebook ve Twitter’a benzese de Tumblr blog sitesi olma özelliğini bir çok farklı eklentisiyle korumaktadır.

Tumblr’ın en çok tercih edilme sebeplerinden biri de öğrenilmesinin kolay, ara yüzünün anlaşılır olmasıdır. Ayrıca diğer blog sitelerine göre mobil uygulamasının bulunması Tumblr’ı daha cazip yapmaktadır.

Bir Tumblr kullanıcısıysanız ve Tumblr hesabınızı silmek istiyorsanız bunu çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Tumblr hesabını silme konusuna, resimlerle destekleyerek açıklık getirmek isteriz.

Tumblr hesabı nasıl silinir?

Tumblr’ı kullanmak kadar hesabınızı silmekte bu kadar basit. Popülerliğini uzun yıllar sürdüreceğe benzeyen Tumblr, blog siteleri arasında ki liderliğini de koruyacaktır.

Exit mobile version