Tükenmez Kalem Nasıl Silinir?

Tükenmez kalemler günlük hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri olarak kullanılmaya devam etmektedir. Durum böyle olunca tükenmez kalemlerle yaşanılan kazalarda kaçınılmaz olmaktadır. Kıyafetlere, elbiselere, halılara ve bir çok eşyaya bulaşabilen tükenmez kalem izlerini kendiniz de temizleyebilirsiniz.
Tükenmez kalem izlerini temizleme işlemini yaparken kumaşın yada halı cinsinin bu işlemlere uygun olup olmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Narin kumaşlarla üretilen giysileriniz ve el yapımı hassas halılarınız için profesyonel yardım almanız da fayda olacaktır.

Tükenmez Kalem Nasıl Silinir?

Tükenmez kalemlerin yapısında bir çok sentetik boyayla birlikte çeşitli kimyasallar bulunmaktadır. Bu tür mürekkepler macun şeklinde ve genellikle yağ esaslı olurlar.Tükenmez kalem lekesini temizlemek için bir yöntem vardır. Etkili bir temizlik için ise anında müdahale çok önemlidir.

Tüm bu yöntemlerle tükenmez kalem izlerinin bıraktığı kötü görüntülerden kurtulmanız oldukça mümkün. Yazının başında belirttiğimiz gibi bu işlemleri uygulayacağınız bölgenin uygun olup olmadığından emin olmanız gerekmektedir. Eğer bu yöntemler tükenmez kalem izlerini çıkarmak için etkili olmamış ise profesyonel yardım alarak bu tür lekelerden kurtulabilirsiniz.

Exit mobile version