Trafik Sigortası Yenileme Nasıl Yapılır?

Yaptırılması zorunlu olan ve yaptırılmaması halinde araç sahibine cezai işlem uygulanan Trafik Sigortası yılda bir kez yenilenmektedir. Poliçe tarihinin sonuna gelindiğinde ihmal etmeden, trafik sigortası yenileme işlemi yaptırılmalıdır.

Trafik Sigortanızı Yenilemeniz Önemlidir!

Trafik Sigortası poliçesini vakti geldiğinde yenilemeniz çok önemlidir. Sizi hem maddi hem de manevi pek çok yükümlülükten koruyan Araç Trafik Sigortası, her yıl bir kez yenilenir. Poliçenizi zamanında yenileyerek bir sonraki yıl sigorta şirketlerinin poliçeye sadakatinizi de artı bir puan olarak değerlendirmelerini ve ödemeniz gereken prim miktarında indirim yapmalarını sağlayabilirsiniz. Yaşayabileceğiniz maddi hasarlı bir kaza sonrasında karşı tarafın aracına verdiğiniz hasarın poliçede belirtilen tutarını ödemeyerek büyük maddi sıkıntılar yaşamaktan kendinizi koruyabilirsiniz. Üstelik kazada kusurlu bulunsanız bile. Eğer karıştığınız ve kusurlu bulunduğunuz kazada can kaybı yaşandıysa hastane masrafları ve ölüm tazminatı konusunda da sigortanız size destek sağlayacaktır. Poliçeden poliçeye ve kaza durumuna göre değişmekle birlikte genellikle size düşen tutar oldukça cüzidir.

Trafik Sigortasını yenilemenizin bir diğer avantajı da kaza anında sigortanın kanunla belirtilen detayları çerçevesinde karşı tarafa sorumlu olmanız yani sizden diledikleri her şeyi talep edemeyecek olmalarıdır. Tüm bunların yanında Trafik Sigortası yenileme işlemi ihmal edilirse ve bu durum trafikte tespit edilirse aracınız Trafik Şube tarafından alı konulacak, uzun, masraflı ve meşakkatli bir süreç sizi bekleyecektir. Poliçenizi yenilemenizin önemli bir faydası da böyle bir durumla karşılaşmayacak olmanızdır.

Trafik Sigortamı Nasıl Yenilerim?

Trafik Sigortasını yenilemek için yapmanız gereken işlem sigorta şirketinizle iletişim kurmak, sizin için yeni bir poliçe hazırlamalarını ve teklifte bulunmalarını istemektir. Eğer lisanslı sigorta şirketlerinin her birinin vereceği fiyat tekliflerini görmek ve tercihinizi bu teklifleri inceleyerek yapmak istiyorsanız her bir Trafik Sigortası hizmeti sağlayan sigorta şirketinden teklif almanız gerekecektir.

Exit mobile version